! / LGBT zajednica žestoko napala Zlatana zbog šale na Sanremu: On je homofob i rasist

06. 03. 2021. u 08:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Glasnogovornik politički organiziranog dijela italijanske LGBT zajednice optužio je Zlatana Ibrahimovića za homofobiju nakon njegovog nastupa na Sanremu.

Šveđanin je bio poseban gost na festivalu u Liguriji na kojem je i zapjeva sa Sinišom Mihajlovićem, a jedan trenutak posebno je naljutio LGBT zajednicu.

Voditelj događaja, umjetnik Amadeus, tražio je od Zlatana da zamisli kako bi izgledao ovaj događaj da se prijenos organizira iz njegove kuće.

"Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom. Ti u kuhinji dok mi kuhaš kafu", rekao je Zlatan pa komentirao i Achillea Laura:

"Njega bismo stavili u garažu da pazi na automobile, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se bojali."

Lauro je italijanski pjevač kojeg mnogi uspoređuju s Lady Gagom zbog toga što se ne deklarira kao "on" ili "ona" već kao "ono".

Predstavnik LGBT zajednice u razgovoru za La Repubblicu osudio je ovakav Ibrahimovićev istup i podsjetio da Šveđaninu ovo nije prvi put.

"Ibrahimović je još u Španiji pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je jedan novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, on mu je poručio da mu dovede svoju sestru".

Marrazzo se osvrnuo i na nedavni sukob Ibrahimovića i Lukakua za koji je Ibrahimović oslobođen svih optužbi, ali Italijan smatra da je, bez obzira na odluku UEFA-e, Ibrahimović rasistički vrijeđao Lukakua i njegovu majku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)