Ibrahimović kakvog nismo nikada vidjeli: Monolog o kojem bruji cijela Italija

1
Radiosarajevo.ba
Ibrahimović kakvog nismo nikada vidjeli: Monolog o kojem bruji cijela Italija
Youtube/Screenshot / Zlatan Ibrahimović Monolog

Kako je došlo do saradnje jednog od najpoznatijih svjetskih muzičkih festivala u Sanremu i Zlatana Ibrahimovića?

Nije se moralo istraživati da bi se dobio odgovor na to pitanje, sve je objasnio upravo sam Zlatan. U kratkotrajnom, ali iznimno upečatljivom monologu na kraju programa.

"To je izazov, adrenalin. Pogreška nije nešto što je suprotno od uspjeha. To je dio uspjeha. Ne raditi ništa, to je najveća pogreška" ,rekao je u početku svog obraćanja na kraju subotnjeg dijela programa.

Mnogi su mu navijači Milana zamjerili što usred sezone i borbe za naslov prvaka Italije gostuje na San Remu. Ima i onih koji se čude zašto je  pristao biti suvoditelj festivala.

"Svako je poznavao Zlatana prije festivala, pa zašto je onda Zlatan došao ovdje? Zato što voli izazove i adrenalin. Ako se ne izazoveš, ne možeš ni pobijediti",  nastavio je, govoreći pritom u trećem licu.

Iako je njegova uloga na San Remu bila - biti svoj, arogantan i brutalno iskren, za kraj je ostavio poruku o kojoj priča cijela Italija.

"Odigrao sam 945 utakmica u karijeri. Mnoge od njih sam pobijedio, ali ne sve. Dobio sam i 11 titula, ali neke sam i izgubio. Osvojio sam mnogo trofeja, ali ne sve. Ja sam Zlatan i onda kad ne pobjeđujem. Ja sam Zlatan i kad dobivam i kad gubim. Zabio sam puno golova, ali neke sam i promašio. Jako malo njih "- rekao je

"Ako Zlatan može napraviti pogrešku, možete i vi. Najvažnija stvar je napraviti razliku svakog dana. Trud, odanost i koncentracija. Ja sam na ovom festivalu kako bih vam rekao da i vi, na vaš mali način, možete biti Zlatan. Hvala Italijo, moj drugi dome", zaključio je

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije