... / Snimci požara kod Mostara pokazuju ozbiljnost situacije: Vatra "guta" šumu...

15. 08. 2021. u 16:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vatrogasci zbog teškoga terena danima ne uspijevaju zauzdati požare kod Mostara.

Gore trava, nisko raslinje i šuma, a požarna linija duga nekoliko kilometara na području je sela Bogodola i Đubrana kod Mostara do kojeg stiže dim i pepeo s požarišta.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba snimila je kadrove požara na samom ulazu u Mostar iz pravca Jablanice.

Snimci iz naselja Potoci kod Mostara najbolje opisuju ozbiljnost situacije, na kojima se vidi požarna linija i da gori šuma.

Zbog nepristupačnog terena otežani je gašenje, a jučer su vatrogascima iz ovog dijela BiH, veliku pomoć pružili kanadera iz Hrvatske.

Podsjetimo, u petak je načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog opstruiranja donošenja odluke za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine.

U prijavi su navedeni uslovi koji od 11. augusta vladaju na području općine Jablanica uslijed izbijanja požara.

Također, u krivičnoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, načelnik Šabanović se poziva na informacije koje su dostupne iz medija a u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera i na taj način načinio znatnu štetu prirodnom bogatstvu BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)