"Kako svake godine nespremni dočekamo požare? Kako prije dođe kiša nego pomoć?"

1
Radiosarajevo.ba
"Kako svake godine nespremni dočekamo požare? Kako prije dođe kiša nego pomoć?"
Foto: PVP Mostar / Požar Ladina

Povodom požara na području Mostara, oglasila se vijećnica Naše stranke Irma Baralija.

Ona smatra da dio odgovornosti za trenutno stanje snosi i gradska vlast, ali da bi tu odgovornost, zbog opstrukcije viših nivoa vlasti kad je gašenje požara u pitanju, trebala preuzeti u potpunosti.

"Svake godine se ispostavi da se Mostar, kad su požari u pitanju, ne može osloniti niti na jedan viši nivo vlasti, ali, uprkos tome, lokalna vlast požare iznova dočekuje nespremna.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Očekujem da nas novoizabrani gradonačelnik kao i šef lokalne civilne zaštite izvijeste o situaciji s požarima na području Mostara, da nas obavijeste o potencijalnim opasnostima mogućeg širenja jablaničkog požara, da nam kažu koji je plan, koliko je ljudi angažovano, šta imaju a šta im nedostaje od materijalno-tehničkih sredstava kad je ovaj problem u pitanju te kako planiraju nadomjestiti nedostatke.

Svjedočili smo da je načelnik Općine Jablanica podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog opstruiranja gašenja požara. Očekujemo i od našeg gradonačelnika, kao i od kompletne Gradske uprave, da budu aktivniji kad je u pitanju vršenje pritiska na više nivoe vlasti da rade ono što su dužni – zaštiti nas od požara.

Ukratko, više je nego jasno da pomoći kantona, Federacije i države nema i ove godine ćemo prije dočekati kiše nego tu pomoć, zato Grad zaštitu svojih građana od vatre mora preuzeti u potpunosti", rekla je Baralija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije