Požari i kod Širokog Brijega: Stižu kanaderi iz Hrvatske u pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Požari i kod Širokog Brijega: Stižu kanaderi iz Hrvatske u pomoć
Foto: PVP Mostar / Požar Ladina

Kanaderi iz Republike Hrvatske pomoći će u gašenju požara na području Širokoga Brijega. Dva kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pomoći će u gašenju požara na lokalitetima Rujan, Budim, Kočerin iznad crkve i Crnačke Ladine.

Tokom subote (14. augusta) požare na navedenim lokalitetima, te u Gornjim Mamićima gasili su vatrogasci iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja, pripadnici DVD-ova Kočerin i Gorica, te brojni mještani i lovci, koji su još uvijek na požarištima i ostat će do sutra 15. augusta.

U subotu poslijepodne zahtjev za pomoć Hrvatskoj poslan je preko Službe civilne zaštite Grada Širokog Brijega i Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, te Federalne uprave civilne zaštite i Ministarstva sigurnosti BiH, koja je istu večer odobrila angažman svojih kanadera, piše Večernji.ba.

U subotu ujutro poslan je zahtjev za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH, ali još uvijek nije došao odgovor. Podsjećamo da je Predsjedništvo BiH 3. augusta odbilo zahtjev Širokoga Brijega za angažmanom helikoptera za gašenje požara.

Stravični su snimci i fotografije sa terena objavljene na društvenim mrežama

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije