Kanaderi iz Hrvatske stavili požare kod Širokog Brijega pod kontrolu

6
Hina
Kanaderi iz Hrvatske stavili požare kod Širokog Brijega pod kontrolu

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uspjeli su staviti pod nadzor tri požara na području Širokog Brijega, kamo su poslani po molbi upućenoj iz Bosne i Hercegovine, dok je još veliki broj požarišta aktivan na području Mostara i Jablanice.

Dva zrakoplova Canadair CL-415 od 7:40 više puta su nadletjeli i ispustili vodu na požarištima Rujan i Budim u mjestu Kočerinu kod Širokog Brijega te u Crnačkoj Ladini.

Ovi požari su stavljeni pod nadzor te njihovo potpuno gašenje nastavljaju profesionalni vatrogasci i stanovnici.

ZHK  / Požari i kod Širokog Brijega: Stižu kanaderi iz Hrvatske u pomoć

Kanaderi su jutros poletjeli iz Zemunika te su vodu zahvatili iz Buškog jezera nedaleko od Tomislavgrada. Njihovi koordinatori s tla u Široki Brijeg došli su iz 95. zrakoplovne baze Split-Divulje.

Zapadnohercegovačkog kantona sa sjedištem u Širokom Brijegu, kao i Hercegovačko-neretvanskog kantona sa sjedištem u Mostaru, na čijem je teritoriju aktivno više požara.

U okolici Mostara aktivan je požar na području Ladine Bogodola, nedaleko od mjesta gdje su sa širokobriješke strane djelovali kanaderi. Sinoć su na tome području izgorjele jedna starija kuća i dvije štale.

U okolici Mostara gori i na području Đubrana. Požar većih razmjera je i na području Jablanice, koji se prenio i na teritorij grada Mostara. Tijekom noći kritično je bilo i u Čapljini, a požar je ugašen na području Neuma.

Većinu požara u Hercegovini teško je svladati zbog teškog brdsko-planinskog terena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije