ZHK / Kanaderi iz Hrvatske stavili požare kod Širokog Brijega pod kontrolu

15. 08. 2021. u 11:49:00 Hina

Shares: 0

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uspjeli su staviti pod nadzor tri požara na području Širokog Brijega, kamo su poslani po molbi upućenoj iz Bosne i Hercegovine, dok je još veliki broj požarišta aktivan na području Mostara i Jablanice.

Dva zrakoplova Canadair CL-415 od 7:40 više puta su nadletjeli i ispustili vodu na požarištima Rujan i Budim u mjestu Kočerinu kod Širokog Brijega te u Crnačkoj Ladini.

Ovi požari su stavljeni pod nadzor te njihovo potpuno gašenje nastavljaju profesionalni vatrogasci i stanovnici.

ZHK  / Požari i kod Širokog Brijega: Stižu kanaderi iz Hrvatske u pomoć

Kanaderi su jutros poletjeli iz Zemunika te su vodu zahvatili iz Buškog jezera nedaleko od Tomislavgrada. Njihovi koordinatori s tla u Široki Brijeg došli su iz 95. zrakoplovne baze Split-Divulje.

Zapadnohercegovačkog kantona sa sjedištem u Širokom Brijegu, kao i Hercegovačko-neretvanskog kantona sa sjedištem u Mostaru, na čijem je teritoriju aktivno više požara.

U okolici Mostara aktivan je požar na području Ladine Bogodola, nedaleko od mjesta gdje su sa širokobriješke strane djelovali kanaderi. Sinoć su na tome području izgorjele jedna starija kuća i dvije štale.

U okolici Mostara gori i na području Đubrana. Požar većih razmjera je i na području Jablanice, koji se prenio i na teritorij grada Mostara. Tijekom noći kritično je bilo i u Čapljini, a požar je ugašen na području Neuma.

Većinu požara u Hercegovini teško je svladati zbog teškog brdsko-planinskog terena.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)