FBiH / Federalna vlada održala telefonsku sjednicu zbog požara - evo šta su odlučili

15. 08. 2021. u 13:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj, telefonski održanoj sjednici, upoznala se sa Informacijom o požarima na području Federacije Bosne i Hercegovine koju je pripremila Federalne uprave civilne zaštite.

U informaciji je navedeno da se na području Federacije Bosne i Hercegovine, i to na području Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovčkog i Kantona 10, od 11. augusta 2021. godine intenzivira pojava i širenje požara, te da su vatrogasne jedinice kontinuirano na terenu, a poseban problem predstavlja činjenica da se u većini
slučajeva radi o nepristupačnim terenima.

Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da, u skladu sa svojim nadležnostima, nastavi poduzimati sve neophodne aktivnosti u pružanju pomoći na gašenju požara, te da sačini informaciju o potrebi nabavke letjelica za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH zadužila je Federalnu uprave civilne zaštite da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine uputi zahtjev Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, putem Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, za traženje međunarodne pomoći u gašenju požara otvorenih prostora iz zraka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)