... / Nije dao helikoptere: Načelnik Jablanice podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

13. 08. 2021. u 17:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnio je krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog opstruiranja donošenja odluke za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine, saznaje Istraga.ba

U prijavi su navedeni uslovi koji od 11. augusta vladaju na području općine Jablanica uslijed izbijanja požara.

Također, u krivičnoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, načelnik Šabanović se poziva na informacije koje su dostupne iz medija a u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera i na taj način načinio znatnu štetu prirodnom bogatstvu BiH.

"Iz svega naprijed navedenog proizilazi da je osumnjičeni kao službeno lice u institucijama BiH, svjesno i u namjeri da drugom nanese štetu, u ovom konkretnom slučaju propustio ili odbio da reaguje jer je iskorištavanjem službenog položaja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti počinio krivično djelo Zloupotreba položaja i ovlaštenja, iz Člana 220. stav 1. Krivičnog zakona BiH", stoji u krivičnoj prijavi načelnika Jablanice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)