Snimak vode iz slavine pod mikroskopom zgrozio korisnike: 'Neću je više piti nikada'

0
Radiosarajevo.ba
Snimak vode iz slavine pod mikroskopom zgrozio korisnike: 'Neću je više piti nikada'
Foto: Pexels / Ilustracija / Voda

Nakon što je naučnik uporedio kišnicu i vodu iz slavine pod mikroskopom, ljudi su obećali da više nikada neće piti vodu iz slavine.

Viralni video objavljen na TikToku pod @microscope.vision privukao je nevjerovatnih 20.5 miliona pregleda. Stranica je specijalizirana za detaljno promatranje raznih predmeta pod mikroskopom, uključujući Coca-Colu, alkohol, Nutellu te čak i suze.

Snimak koji se vjeruje da je nastao u SAD prikazao je žive mikroorganizme koji se migolje u vodi iz slavine, s jednim likom koji podsjeća na crva. Kišnica također sadržava mikroorganizme, od kojih su neki pretpostavljeni da su paraziti, a uzorak je vjerovatno prikupljen direktno iz zemlje.

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

Reakcije gledaoce bile su raznolike. Jedan je šaljivo komentarisao da ostaje samo flaširana voda, dok je drugi primijetio da njegovi psi radije piju kišnicu nego vodu iz slavine. Treći je predložio prikupljanje kišnice u sterilnoj posudi radi tačnosti.

"Pa šta je ovo... Neću više piti nikada vodu", napisao je jedan korisnik i oduševio druge.

Uprkos zabrinutostima izazvanim snimkom, voda iz slavine u Velikoj Britaniji općenito je sigurna za piće. Ipak, ako voda ima neobičan miris ili boju, preporučuje se kontaktiranje vodovodnog poduzeća ili lokalnog vijeća radi savjeta o kvaliteti vode, javlja Klik.

@microozooming

Tap water vs rain water under microscope 

♬ original sound - Sean

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije