Podcast s Tomom: Senad Pećanin i Mustafa Mehić Mujče i zadivljujuća priča o snazi volje

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Senad Pećanin i Mustafa Mehić Mujče i zadivljujuća priča o snazi volje
Foto: R. Kuduzović / Senad Pećanin, Mustafa Mehić Mujče i Tomislav Cvitanušić

Dobrodošli u još jednu uzbudljivu epizodu Podcasta s Tomom, gdje će Tomislav Cvitanušić ugostiti dva iznimna gosta.

Tu su Senad Pećanin, pionir istraživačkog novinarstva i glavni urednik magazina Dani, na kojem je cijela jedna generacija u BiH odrasla, pasionirani ljubitelj vožnje brdskog bicikla, ali i ugledni sarajevski advokat. S njim je i Mustafa Mehić Mujče, diplomirani pravnik, trkač polumaratona i strastveni ljubitelj hip hop muzike, koji je sve to postigao kao slijepa osoba.

U ovoj epizodi, istražit ćemo kako su se Senad i Mujče upoznali, ali i kako su njihove životne priče isprepletene s Tomom. Razgovarat ćemo o Mujčetovoj posebnoj ulozi u Senadovom životu te doznati više o autobiografskoj knjizi ovog mladića koja uskoro izlazi. Osim toga, samo za nas će Mujče premijerno izvesti dio svoje hip hop pjesme, koja će biti objavljena prije same knjige.

Ova epizoda donosi priču o hrabrosti, posvećenosti i prijateljstvu, te istražuje životne izazove koje je Mujče savladao nakon što je sa 16 godina izgubio vid.

Kroz razgovor, Senad, Mujče i Tomo žele poslati snažnu poruku društvu - da ništa nije nemoguće. Čut ćemo i nešto o predrasudama, ali i dobroti naših ljudi te o važnosti donošenja životnih odluka u pravom trenutku.

Ne propustite ovu emotivnu epizodu ispunjenu inspiracijom koja nas podsjeća da snaga volje može prevladati čak i najizazovnije životne situacije.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije