Podcast s Tomom: Amel Tuka i priča o tome kako je postao jedan od najboljih atletičara na svijetu

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Amel Tuka i priča o tome kako je postao jedan od najboljih atletičara na svijetu
Foto: R. Kuduzović / Amel Tuka i Tomislav Cvitanušić

U najnovijoj epizodi "Podcasta s Tomom", domaćin Tomislav Cvitanušić razgovara s posebnim gostom, Amelom Tukom.

Amel Tuka nije samo jedan od najboljih trkača na svijetu na 800 metara i olimpijac, već i diplomirani inženjer mašinstva. Njegova priča o uspjehu je inspirativna i jedinstvena.

Amel je odbranio svoj diplomski rad s najvišom ocjenom, a u razgovoru s Tomom otkriva kako je i gdje počela njegova veličanstvena atletska karijera.

Upornošću i predanošću, Amel, koji se sa 18 godina počeo profesionalno baviti atletikom, danas je najbolji atletičar u historiji Bosne i Hercegovine.

U ovoj epizodi, Amel nam priča o svom sportskom usponu, o tome kako je od karatea i fudbala došao među trkače, o inspiraciji, humanitarnom radu, ali i šta misli o tehnologiji u svijetu atletike. Osim toga, otkriva nam koji su mu sljedeći ciljevi, i iznosi zanimljive detalje o tome kako je postao fan "najboljeg fudbalskog kluba na svijetu."

Ne propustite ovaj inspirativni razgovor o izazovima i inspiraciji u svijetu atletike, o sportu u BiH, ali i o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi i podršci na njegovom životnom putu.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije