Podcast s Armom: Adis Lukač i inspirativne priče o Tvrtku, Hasanaginici, Karijatidama, vjeri...

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Adis Lukač i inspirativne priče o Tvrtku, Hasanaginici, Karijatidama, vjeri...
Foto: R. Kuduzović / Adis Lukač i Arma Tanović Branković

U najnovijoj epizodi Podcasta s Armom, pripremite se za magično putovanje kroz svijet mističnih priča o inspiraciji. Naš poseban gost za današnju epizodu je Adis Lukač, talentirani umjetnik, skulptor i slikar, koji nas vodi na putovanje kroz svoj magični umjetnički put, inspiriran historijom i tradicijom.

Rođen u Sarajevu, Adis je započeo svoje umjetničko obrazovanje u Srednjoj školi primjenjenih umjetnosti, a magistrirao je na Akademiji likovnih umjetnosti, gdje se posvetio vajarstvu. Član Udruženja likovnih umjetnika BiH, Adis je sudjelovao na mnogim likovnim kolonijama i simpozijima, već ostavljajući dubok trag u svijetu umjetnosti.

Njegova umjetnička priča počela je još kada je kao dječak obiteljski stol koristio kao svoje slikarsko platno. Te nespretne linije iz djetinjstva razvile su se u ozbiljno slikarstvo i kiparstvo, jednog od najboljih umjetnika koje naša BiH trenutno ima. Već dvije decenije, Adis neumorno radi, stvara i traži nove inspiracije, iznenađujući publiku i likovnu kritiku ne samo u Bosni i Hercegovini, već i širom svijeta.

Adis nam također otkriva historiju svojih izvanrednih umjetničkih projekata, uključujući Karijatide i prvu skulpturu Tvrtka. Također je stvarao inspiriran temom Hasanaginica, a doznajemo i kako su nastale skice malih portreta.

Sve to i još mnogo toga otkrit ćete u ovoj fascinantnoj epizodi Podcasta s Armom. Voditeljica Arma Tanović Branković će nas provesti kroz razgovor s Adisom, otkrivajući tajne njegovog umjetničkog uspjeha i istražujući što znači biti umjetnik u današnjem svijetu. Ne propustite ovu inspirirajuću priču o strasti, umjetnosti i istinskoj sreći.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije