Podcast s Tomom: Sandra Muratović o emocionalnom zdravlju, stresu, ali i sreći

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Sandra Muratović o emocionalnom zdravlju, stresu, ali i sreći
Foto: R. Kuduzović / Sandra Muratović i Tomislav Cvitanušić

Dobrodošli u još jednu, iznimno važno epizodu podcasta s Tomom! Danas vam donosimo razgovor s izuzetnom gošćom, Sandrom Muratović, diplomiranom psihologinjom i stručnjakinjom za kognitivno-bihevioralnu psihoterapiju.

Kroz ovu epizodu, Tomislav Cvitanušić, naš dragi voditelj, postavlja pitanja koja nas sve zanimaju, a teško na njih nalazimo odgovore. Razgovarali su o mnogim važnim temama, uključujući šta su to lažna sjećanja, razliku između funkcionalne i nefunkcionalne brige, narav frustracije, mogućnost promjene navika te važnost pitanja - je li pogrešno biti pozitivan i zašto često brinemo o stvarima.

Osim toga, otkrit ćete zašto se ljubaznost često krivo shvaća kao slabost i koliko smo u stvarnosti emotivno obrazovani – posebno naša omladina.

Ova epizoda također nudi duboku analizu pojmova poput 'schadenfreude' (zluradost) i razmatra poslovice i izreke koje oblikuju našu svakodnevicu.

No, razgovor nije izbjegao ni teže teme. Voditelj i gošća otvoreno su diskutirali o nasilju u obitelji, te femicidu. Na kraju, možda ćete naći i odgovor na sljedeće pitanje: Šta je ključni faktor za sreću?

Ostanite s nama i uživajte u razgovoru koji će vas možda potaknuti na malo dublje razmišljanje i promišljanje o sebi, svom ponašanju, ali i o važnim aspektima života. Dobrodošli u Podcast s Tomom!

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije