Podcast s Tomom: Almir Mukača i put od politologije do gurmanske avanture

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Almir Mukača i put od politologije do gurmanske avanture
Foto: R. Kuduzović / Almir Mukača i Tomislav Cvitanušić

Danas vam predstavljamo još jedan uzbudljiv podcast koji će vas sigurno inspirirati. U današnjoj epizodi "Podcast s Tomom", naš voditelj Tomislav Cvitanušić ugostio je izvanrednog gosta - Almira Mukaču.

Almir Mukača, diplomirani politolog koji je radio i u IT industriji, ali i onoj s organskom hranom, kuhar i mentor za pokretanje biznisa i startupe, osoba je čija priča definitivno obećava da će nas zaintrigirati.

Doznat ćemo kako je od 'jedne marke dnevno' uručeno više od 200 hiljada stipendija za studente, a Mukača dijeli i svoje uvide o tome kako su politologija i IT povezani. Kroz razgovor otkriva tajne o tome koja sorta krompira je najbolja u Bosni i Hercegovini, kao i kako je postao preduzetnik, preživio svoj prvi bankrot, te kako ga je pobjeda u reality showu vratila u "biznis".

Nove izazove, uspone i padove, također razmatramo zajedno sa Almirom, a dotičemo se i njegove strasti prema kuhanju. Priča nam i o značaju društvenih mreža u poslovnom svijetu, a i o tome kako je važno okružiti se sjajnim ljudima.

Mukača iskreno govori i o životnim lekcijama koje je naučio tokom maratona - od toga da odustajanje nije opcija, pa do toga da je u redu pasti, sve dok se ponovo ustaneš. Almir Mukača također šalje snažnu poruku mladim ljudima, te nudi svoj odgovor na pitanje - da li ostati u Bosni i Hercegovini ili otići u inostranstvo?

Hvala vam što ste investirali svoje vrijeme kako biste saznali više o ovoj inspirativnoj priči.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije