Podcast s Armom: Saida Mustajbegović o knjigama, umjetnosti i vrtovima

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Saida Mustajbegović o knjigama, umjetnosti i vrtovima
Foto: R. Kuduzović / Saida Mustajbegović i Arma Tanović Branković

Dobrodošli u "Podcast s Armom", gdje vas Arma Tanović Branković, naša voditeljica, vodi na putovanje kroz svijet književnosti, umjetnosti i društva. U ovom izdanju, imamo čast ugostiti jedinstvenu gošću, Saidu Mustajbegović, koja svojim raznolikim talentima umiva duše diljem svijeta.

Saida je sociologinja, novinarka, kolumnistkinja i urednica, a osim toga, i nevjerojatna pripovjedačica i pjesnikinja. U ovom podcastu, otkrit ćemo dublje slojeve njenog stvaralačkog puta i istražiti kako se njena raznolika strast prepliće u priči o umjetnosti, književnosti i društvu.

Ali, ovo nije običan razgovor o umjetnosti. Saida će nas provesti kroz čarobni svijet vrtova i biljaka, dijeleći životne lekcije koje nam jednostavan vrt može pružiti, a tu će se ispreplesti i priča o piscu Dževadu Karahasanu.

Naravno, nećemo zaboraviti ni njen izvanredni talenat za poeziju. Saida će nam u podcastu čitati neke od svojih najdražih stihova, dopuštajući nam da uronimo u svijet njenih riječi i emocija.

Naša gošća također će nam otkriti tajne o Collegium Artisticumu, koje su isprepletene u njenom dokumentarnom filmu Boje i ritmovi nereda. Mustajbegović će nas povesti na putovanje kroz povijest ovog značajnog mjesta za umjetnost i kulturu.

Pridružite nam se dok zajedno sa Saidom Mustajbegović istražujemo duboke teme, slavimo umjetnost i stvarnost, i pokušavamo razumjeti čudesnu snagu vrta, književnosti i zajedništva.

Hvala vam što ste s nama u "Podcastu s Armom." Ne propustite ovu inspirativnu i informativnu epizodu koja će vas zasigurno obogatiti.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije