Podcast s Armom: Maja Zećo i priče o Berlinu, teatru i inkluziji

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Maja Zećo i priče o Berlinu, teatru i inkluziji
Foto: R. Kuduzović / Maja Zećo i Arma Tanović Branković

Dobrodošli u još jedno uzbudljivo izdanje Podcasta s Armom!

Današnja epizoda je posebna jer nam se pridružila Maja Zećo, talentirana bosanskohercegovačka glumica koja je „kupila kartu u jednom pravcu“ i počela novi život u Berlinu, zemlji čiji jezik nije dobro poznavala.

U razgovoru s našom voditeljicom Armom Tanović Branković, Maja Zećo će nam otkriti više o svojoj inspirirajućoj karijeri.

Razgovarat ćemo o njenoj predstavi "Kako smo se smijali" te o tome kako je osnovala neovisnu teatarsku grupu s Inom Arnautalić. Upoznat ćemo se s razlikama u šansama za pozorišne projekte u Njemačkoj i BiH, te doznati kako je istraživala i ljepotu, ali i izazove života u Njemačkoj, zemlji koju je odabrala za svoj novi dom.

Također ćemo zaroniti u detalje njenog najnovijeg projekta, predstave "T4. Ofelijin vrt ", u kojoj glumi zajedno s Neele Buccholz, koja je uči inkluziji i rušenju stereotipa. Maja Zećo će nam otkriti šta je naučila kroz ovu iskustvenu saradnju i kako vidi put BiH prema inkluzivnijem teatru.

Ja možda imam Down sindrom, ali ti imaš poteškoće“, rečenica je i važna lekcija - o našem odnosu prema osoba s poteškoćama u razvoju - koju sa svijetom dijeli Neele Buccholz.

Naravno, otkrit ćemo i više o njenim budućim projektima i o tome kako je jedan od njih povezan s kultnim karminom Samanta.

Nemojte propustiti ovu inspirirajuću epizodu u kojoj ćemo dublje zaviriti u svijet Maje Zećo i njenu strast prema glumi. Ostanite s nama i uživajte u razgovoru!

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije