Podcast s Tomom: Samir Avdić o KK Bosni, Pešiću, bh. košarci, politici…

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Samir Avdić o KK Bosni, Pešiću, bh. košarci, politici…
Foto: R. Kuduzović / Samir Avdić i Tomislav Cvitanušić

Pripremite se za novu epizodu Podcasta s Tomom, u kojoj voditelj Tomislav Cvitanušić vodi razgovor s ikonom naše košarke Samirom Avdićem.

Avdić će nam pričati crtice i anegdote iz svoje fantastične sportske karijere, kao neko ko je prošao sve etape razvoja i sve selekcije Košarkaškog kluba Bosna. Bio je i član juniorske reprezentacije Jugoslavije s kojom je bio prvak Balkana, Europe, svijeta, u fantastičnoj generaciji s Kukočem, Rađom, Divcem, Đorđevićem. Igrao je i u Španiji i Turskoj, a bio je i kapiten reprezentacije BiH i učestvovao na dva europska prvenstva '93 i '97, kada smo ostvarili i najveći uspjeh u historiji naše košarke. Bio je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, a danas je dogradonačelnik Sarajeva.

U ovoj epizodi, Avdić se osvrće na svoju impresivnu karijeru, a otkrivamo priče iz zlatne ere Studenata s velikanima poput Mladena "Makse" Ostojića i utjecaja legendarnog Svetislava Pešića na košarku ovih prostora. Razgovaramo i o filmu 250 stepenika, ali i dokumentarcu Long Shot (Putovanje).

Avdić nam otkriva i detalje o odlasku u Unicaju i kako je za četiri i po mjeseca, "od muke", progovorio španski jezik. Dotičemo se sjećanja na najveći uspjeh košarkaške reprezentacije BiH, o igranju u Turskoj i Adisu Bećiroviću. Samir Avdić priča i o nesretnoj povredi leđa, koja se dešava u trenutku kada ga čeka ugovor s Maccabijem…

Tu su još storije o KK Bosni u periodu od 2003 do 2007, kada je Sarajevo živjelo košarkašku renesansu, ali i o tome gdje je KK Bosna danas, a završavamo razgovorom o njegovom iskustvu u politici i humanitarnom radu.

Zainteresirani za košarku? Avdićeva strast prema ovom sportu nesumnjivo će vas inspirisati:

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije