Podcast s Tomom: Almir Panjeta i "nećete vjerovati o čemu su Tomo i Panja pričali u podcastu"

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Almir Panjeta i "nećete vjerovati o čemu su Tomo i Panja pričali u podcastu"
Foto: R. Kuduzović / Almir Panjeta i Tomo Cvitanušić

U novom izdanju podcasta s Tomom, voditelj Tomislav Cvitanušić donosi razgovor koji se ne propušta! Ovaj put u goste nam dolazi Almir Panjeta, novinar, maratonac i društveni aktivista čije važne poruke vrijedi upamtiti.

Nije sve samo smijeh i zabava kao zezanje na račun "clickbait" naslova ovog teksta; ovaj podcast kombinira humor s ozbiljnim temama i, za novinare, prijeko potrebnim savjetima. Almir priča i o tome kako "zloupotrebljava novinarstvo u humanitarne svrhe", te o njegovih 10 godina angažmana s UNICEF-om. Otkriva i kako je jedan Sanjin promijenio Almirov život.

Za sve vas koji se želite baviti novinarstvom, Almir dijeli sjajne lekcije, ističući važnost 5W pravila uz poruku: "Budi novinar, a ne diktafon!". Razgovaramo i o tome šta se i kako se promijenilo u novinarstvu, ali i o cijeni nezavisnosti u ovom poslu.

Pričamo o stepenu slobode novinarstva u BiH, izazovima izvještavanja o osjetljivim temama poput femicida te duboko uranjamo u priče o našem društvu – ko smo mi i u čemu smo "majstori".

Podcast završavamo srdačnom pričom o Almirovoj ljubavi i strasti prema trčanju:

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije