Podcast s Tomom: Feđa Štukan o Blanku, glumi, aktivizmu i letenju

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Feđa Štukan o Blanku, glumi, aktivizmu i letenju
Foto: R. Kuduzović / Feđa Štukan i Tomislav Cvitanušić

Dobrodošli u još jedno uzbudljivo poglavlje našeg Podcasta s Tomom! Ovog puta, naš voditelj Tomislav Cvitanušić vodi nas na fascinantan razgovor s nekim ko je istovremeno glumac, pilot, pisac, tata i aktivista - neko ko sve svoje životne uloge živi s nevjerojatnom strašću.

Naš poseban gost je niko drugi do Feđa Štukan, čiji je životni put ispričan u autobiografskoj knjizi Blank. Tomo će istražiti s Štukanom kako je ova knjiga nastala iz dubokog bola, kako su životne boli pretočene u umjetnički izraz, i da li postoji šansa da Blank postane film ili TV serija.

Doznajemo i kako će Štukan nastaviti pisati: „Imam osjećaj da sam zasad rekao sve što sam imao reći, čekam da se skupi još više životnog iskustva.“

Feđa nam otvara vrata svoje jedinstvene perspektive, dijeleći svoje iskustvo o tome kako smo svi povezani, genetske kopije, braća i sestre. Uz poruku o hrabrosti da pratimo svoju strast, Štukan nas podsjeća: "Ako ti je mrsko ići na posao, život goniš u pogrešnom pravcu."

U razgovoru s Cvitanušićem, Štukan otkriva svoje početke kao glumac, prvu ulogu u teatru i zašto Kamerni teatar ima posebno mjesto u njegovom srcu. Slušat ćemo i o njegovim prvim koracima na filmu, s naglaskom na period filma Gori Vatra kada je bio teški ovisnik i kako je rekao sebi „nakon ovog filma, prekidam“.

Razgovarat ćemo i o nevjerojatnom putovanju do uloge u filmu Kursk, te kako se Štukan transformisao u aktivistu na jedinstven način. Dotakli smo se i priče o zabrani ulaska u Srbiju, a na kraju, uzbudljivo ćemo saznati o Štukanovoj strasti prema letenju i zašto zalazak sunca ima posebno, religijsko značenje za njega.

Ostanite s nama u podcastu dok istražujemo sve ove fascinantne „slojeve“ Feđe Štukana, čovjeka čije životne uloge oživljavaju svijet oko nas. Spremite se za inspiraciju, smijeh i duboke uvide.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije