Podcast s Armom: Kenan Musić, direktor OFF-a, radi na HBO seriji!

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Kenan Musić, direktor OFF-a, radi na HBO seriji!
Foto: R. Kuduzović / Kenan Musić i Arma Tanović Branković

U najnovijoj epizodi Podcasta s Armom, voditeljica Arma Tanović Branković razgovara s Kenanom Musićem, direktorom Telemach Omladinskog Filmskog Festivala (OFF), producentom i redateljem.

Kenan Musić, koji je simbolično započeo svoju karijeru intervjua na portalu Radiosarajevo.ba, otkriva ekskluzivne detalje o svojim počecima, školovanju na Dobrinji i o tome kako je zajedno s prijateljima stvorio svoj prvi film Svjetla grada. Razgovaramo o njegovom volonterskom angažmanu na Školskom film festivalu, koji je kasnije prerastao u Omladinski filmski festival (OFF), te zašto smatra da je Sarajevo grad koji odgaja festivalsku djecu.

Uzbudljiv razgovor otkriva kako OFF, na čijem je čelu, stvara novu generaciju produkcijskih radnika u našoj zemlji, a Musić iznosi i informacije o njihovom sudjelovanju na HBODocsu te ekskluzivno otkriva kako imaju poziv na jedan novi festival koji se pokreće na hrvatskom otoku – da budu suosnivači.

Podcast također istražuje Musićevu filmsku karijeru, uključujući njegov kratki film Jan, koji je dostupan na HBO Maxu, te nam otkriva i ekskluzivne informacije o nadolazećoj HBO seriji koja se snima na osnovu filma Jan i koja će se zvati Bestidnici. Očekuje se da će serija biti dostupna za gledanje sljedećeg ljeta.

U epizodi se predstavlja i talentirani Armin Behrem, koji magistrira dramaturgiju zvuka u Italiji i koji je scenarist serije Bestidnici. Razgovaramo o mladim glumcima, saznajemo šta je to pozitivno otkrila audicija za film Jan te o tome kako je došlo vrijeme da se u Bosni i Hercegovini masovnije proizvode serije za mlade, sa sadržajem koji njih zanima.

Kenan Musić dijeli svoje razmišljanje o važnosti rizika te najavljuje sljedeći OFF u julu 2024, koji će trajati osam dana. Otkriva mogućnost dolaska velike glumačke zvijezde koja bi ih mogla „plasirati u svemir“, a predstavlja i OFF Youth Experience – sve s ciljem poučavanja mladih kako kritički gledati filmove.

Ne propustite ovu inspirativnu epizodu Podcasta s Armom:

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije