Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta
Foto: R. Kuduzović / Nermin Palić i Tomislav Cvitanušić

Dobrodošli u novu epizodu našeg podcasta! U ovoj fascinantnoj avanturi kroz teme energije, sporta i ličnih izazova, naš voditelj Tomislav Cvitanušić ima priliku da razgovara s Nerminom Palićem. Nermin je diplomirani inženjer elektrotehnike i dugogodišnji rekorder Bosne i Hercegovine u dugom triatlonu.

Kroz ovu epizodu, istražit ćemo različite aspekte Nerminovog života, počev od njegovog djetinjstva u Jablanici, gdje su se probudili njegovi interesi za obnovljive izvore energije. Saznat ćemo kako Nermin radi u Elektroprivredi BiH, posebno na projektima upravljanja i održavanja vjetroelektrane Podveležje, te kakvi su planovi za gradnju solarnih elektrana na mjestima nekadašnjih rudnika u BiH.

Razgovarat ćemo o važnim temama poput protesta za zaštitu rijeka i problema s mini hidroelektranama. Nermin će nam približiti izvore obnovljive energije, analizirati njihovu perspektivu za budućnost, te otkriti intrigantne činjenice o energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini, gdje je električna energija najjeftinija u Evropi.

Dio epizode posvetit ćemo i proizvodnji solarne energije, pojmu "prosumer", ali i ozbiljnom problemu zagađenja zraka i načinima kako ga riješiti.

Uz to, Nermin će nas povesti kroz svoj svijet triatlona, dijeljenjem svojih iskustava, rekorda, i razvoja Ironman zajednice u Bosni i Hercegovini.

U posebnim pričama, otkrit ćemo zašto je bicikl Nerminu posebna strast, kakvu tajnu kriju kuhinjske rukavice u triatlon utrci, i ko je Igor Mandušić, dobri duh triatlona u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, zaronit ćemo u Nerminovu ličnu dramu, saobraćajnu nesreću koja ga je zadesila tokom vožnje bicikla brzinom od 50 km/h, ali i njegovu inspirativnu priču o oporavku.

Ne propustite ovu uzbudljivu epizodu koja spaja svjetove energije i sporta kroz priču jednog izuzetnog čovjeka. Pratite nas i budite dio ove nezaboravne avanture!

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije