Podcast s Armom: Domagoj Nikolić - Iliri, stećci i nepoznata historija Balkana

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Domagoj Nikolić - Iliri, stećci i nepoznata historija Balkana
Foto: R. Kuduzović / Domagoj Nikolić i Arma Tanović Branković

U ovoj epizodi našeg podcasta, vaša voditeljica Arma Tanović Branković razgovara sa specijalnim gostom, doktorom nauka, istraživačem historije i autorom hit knjige "Ilirija - Sveta Zemlja", Domagojem Nikolićem.

Domagoj Nikolić, iako doktor ekonomije, otkriva nam i svoje drugo lice - ono koje strastveno priča o historiji našeg podneblja na jedan fascinantan način.

U ovoj epizodi kopamo duboko u historiju Balkana, ili kako bi rekli narodski, hvatamo se u koštac s "kontinuiranim vrućim krompirom". Pričamo o tome kako se desilo da su narodi istog područja, odjednom "jedni živjeli na Marsu, a drugi na Saturnu" i da li smo jedan narod podijeljen vjerom?

Razmatramo i pitanje aktuelnih političkih paradigmi i koliko su zaista tačne. Da li su današnje političke slike odraz stvarnosti ili su samo plod nečeg sasvim drugog?

Naravno, ne možemo zaobići Nikolićevu knjigu "Ilirija - Sveta Zemlja". U razgovoru otkrivamo tajne ilirske historije, dinarskog gigantizma i priče o divovima pokopanim pod stećcima.

Završavamo epizodu razmišljanjem o našim korijenima i onome što možda ne znamo iz naše prošlosti. Kojim kotačem svjetlosti Nikolić osvjetljava naš put ka prošlosti?

Ne propustite ovaj intrigantan razgovor koji će vam otvoriti oči prema nepoznatim stranama naše historije. Podcast s Armom, jer historija nije samo prašnjavi spomenik - ona je priča koja se živi.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije