Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije
Foto: R. Kuduzović / Ševko Bajić i Arma Tanović Branković

Dobrodošli nazad u još jedno uzbudljivo izdanje podcasta "Podcast s Armom"! Danas nam se pridružuje čudesan gost - sarajevski šaman Ševko Bajić, čiji je život posvećen šamanskoj praksi već 17 godina.

Arma Tanović Branković, naša voditeljica, razgovara sa Ševkom o čarima šamanizma, drevnoj praksi koja korača planetom već više od 30 hiljada godina. Ševko otkriva kako šamanizam ima stare pismene zapise i kako šamani vjeruju da smo svi povezani, a da su oni posrednici između neba i zemlje.

U ovoj fascinantnoj epizodi, Ševko će s nama podijeliti tri ključna koraka kako postati šaman, osvrćući se na vlastito iskustvo i tradiciju plemena Shipibo. Sa strašću govori o svojoj ljubavi prema amazonskoj džungli i otkriva nam tajne svjetove uz zvuke bubnja, posebno kroz mističnu pjesmu Ikaros.

Pričat će nam o životinjama duše i sjenkama, otkrivajući kako nastaju i kakvu ulogu imaju u našim životima. Ševko će nas provesti kroz putovanje traženja djece - dijete bola (trauma), dijete straha (ono što programira osobu da se promijeni), dijete koje je izgubilo srce (kad radimo ono što moramo, a ne ono što volimo), te dijete izgubljene vizije.

Ostanite s nama dok se upuštamo u dubine šamanizma i otkrivamo mistične aspekte ovog drevnog puta samospoznaje. "Podcast s Armom" donosi vam priče koje će dirnuti vaše srce i otvoriti vrata ka neotkrivenim svjetovima. Uživajte u još jednom nezaboravnom razgovoru!

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije