Podcast s Tomom: Lejla Njemčević otkriva – kako je postala svjetska prvakinja?

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Lejla Njemčević otkriva – kako je postala svjetska prvakinja?
Foto: R. Kuduzović / Lejla Njemčević i Tomislav Cvitanušić

Ovog puta imamo čast ugostiti izuzetnu osobu - Lejlu Njemčević, svjetsku prvakinju i najbolju bh. biciklistkinju koja je osvojila svjetsku seriju sastavljenu od četiri utrke Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu! Ova žena, prepuna pozitivne energije, sprema se podijeliti svoje inspirativno putovanje s vama.

Lejla je prošla kroz 13 godina izazova koji su je doveli do trona, do pozicije najbolje na svijetu.

"To je bila prilika da se zahvalim ljudima koji su bili uz mene sve to vrijeme, posebno svom (prvo) treneru (a onda) i suprugu Amaru", govori Lejla u našem razgovoru.

Njen odnos prema bosanskohercegovačkoj prirodi i planinama je ljubavna priča sama za sebe. Sa svojih 15 godina dobila je svoj prvi bicikl, ali od tog trenutka njena čudesna želja za takmičenjem nije prestajala. Lejla će nam ispričati priču o pomjeranju granica, te o tome kako je 2014. godine potpisala prvi profesionalni ugovor – potom su uslijedila još tri.

Otkriće nam tajnu svog najvećeg aduta u trci, šta je ključ za pobjedu, ali nas također vodi kroz svoje intenzivne treninge, ishranu i ciljeve koje želi postići u budućnosti. Naglašava kako je ambasadorica Olimpijskog komiteta u prevenciji manipulacija u takmičenjima što je tema prema kojoj je iznimno strastvena te objašnjava zašto nam, kao društvu, treba više sporta

Uživajte u razgovoru punom motivacije, inspiracije i strasti, jer je Lejla Njemčević spremna podijeliti svoj nevjerojatni sportski put sa svima nama! Ne propustite novo izdanje "Podcasta s Tomom" s vašim domaćinom Tomislavom Cvitanušićem.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije