Podcast s Armom i JaBiHEU: Lara Sutović i omladina koja mijenja medije

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom i JaBiHEU: Lara Sutović i omladina koja mijenja medije
Foto: R. Kuduzović / Lara Sutović i Arma Tanović Branković

Pripremite se za poseban kraj godine s posljednjim izdanjem Podcasta s Armom za ovu godinu! Voditeljica Arma Tanović Branković ugostit će dragu gošću, Laru Sutović, projekt menadžericu udruženja JaBiHEU.

Zaronit ćemo u dubinu projekta "Mladi za bolje medije", inicijative koja je okupila više od 600 mladih, 30 nevladinih organizacija, 50 medija... Kroz ovaj projekt, mladi su imali priliku izraziti svoje želje i potrebe, dok su novinari dobili uvid u ono što mladi zaista žele konzumirati u digitalnom svijetu, a sve uz finansijsku podršku Europske unije.

Razgovarat ćemo o izazovima i prilikama printanih medija, radija i televizije u eri dominacije portala i društvenih mreža. Naša sagovornica će s nama podijeliti ključne trenutke suradnje s UNICEF-om, a pričamo i o istini u medijima, te kako naučiti zaista čitati današnji sadržaj u digitalnim medijima.

Saznat ćemo i kako su uputili više od 80 inicijativa donosiocima odluka – kako bi mediji promijenili nešto u svom radu, a najviše prilagodili sadržaj prema onome što mladi žele da čuju, vide i čitaju. Imali su, govori nam jako uspješan feedback od brojnih medija.

Tu su i zanimljivosti o timovima iz Mostara i Laktaša i njihovim video-pričama koje su se istaknule u projektu, te detalji o tome mogu li danas mediji biti lideri društvenih promjena – sve je ovo samo dio bogatog sadržaja koji nas očekuje u ovoj epizodi Podcasta s Armom. I, naravno, otkrit ćemo koja to tema najviše intrigira omladinu današnjice.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Ovaj video produciran je uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj videa isključiva je odgovornost Udruženja "Ja bih u EU" i "Mediacentra" i ne predstavlja nužno stav Evropske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije