Podcast s Armom: Legendarna Emina Minka Muftić o glumi, Sarajevu i životnim strastima

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Legendarna Emina Minka Muftić o glumi, Sarajevu i životnim strastima
Foto: R. Kuduzović / Emina Minka Muftić i Arma Tanović Branković

Drage gledateljice i gledatelji, pripremite se za još jedno duboko i inspirativno putovanje u svijet umjetnosti, ljubavi i životnih izazova. U ovom izdanju Podcasta s Armom, vaša voditeljica Arma Tanović Branković susreće se s iznimnom gošćom – Eminom Minkom Muftić, ne samo priznatom glumicom već i profesoricom na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti (ASU).

Razgovaramo o njenoj strasti prema umjetnosti, moralnim vodiljama koje su je oblikovale, a naša sagovornica dijeli i sjećanja o jednom starom Sarajevu. Muftić, koja je bila i članica prve generacije ASU, priča o tome kako ju je individualizam obilježio te o uzvišenosti tragedije, umjetnosti i teatra za vrijeme opsade Sarajeva.

Čut ćemo detalje i o predstavama kao što su "Ljubovnici", "Buba u uhu" i "Predsjednica", nasmijat će nas anegdote o tome kako je „pustila goluba“, dok se prisjećamo i njenog nezaboravnog druženja s muzičkom divom Josipom Lisac.

Doznajemo i kako je uživala davati svoj glas liku Male Mu u legendarnom crtanom serijalu Mumijevi.

Ne propuštamo niti priču o performansu "Srebrenica je zvijezda padalica" i poveznici koju su napravili s Gazom.

No, priča ide dalje. Emina dijeli intimne trenutke svoje borbe kao samohrane majke. Kroz sve to, naglašavamo važnost strasti i posvećenosti u životu, zaključujući ovaj podcast s moćnom porukom: „Ako ne nađeš ludost, život će ti biti vrlo siromašan.“

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije