Podcast s Tomom: Dino Šaran – od Indexa preko Nikole Tesle do novog albuma

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Dino Šaran – od Indexa preko Nikole Tesle do novog albuma
Foto: R. Kuduzović / Dino Šaran i Tomislav Cvitanušić

U novom izdanju "Podcasta s Tomom", gost Tomislava Cvitanušića je Dino Šaran, muzičar i frontmen benda Letu štuke.

Razgovor nas vodi na putovanje kroz Šaranov muzički svijet, ali isto tako i u njegovu doktrinu života.

Uzbudljive teme koje istražujemo:

Kroz Šaranovu priču otkrivamo kako su osamdesete oblikovale početke njegove karijere. Zaronite s nama i u nekadašnju atmosferu Sarajeva, razgovarajući o muzičkoj sceni, o narodnoj muzici, Bijelom dugmetu, ali i temeljima koje su postavili kultni Indexi.

Istražujemo formiranje benda Letu štuke 1986. godine te zašto su prvi album snimili tek 2005. godine.

Dino otkriva tajne iza pjesme Tesla, te se neizostavno dotičemo priče o tome ko je bio Nikola Tesla. Šaran će zaključiti i raspravu 'čiji je Nikola Tesla', a dijeli i detalje o novim pjesmama i nadolazećem albumu.

U dubokim filozofskim vodama, Dino dijeli svoje stavove o religiji, vjeri, politici, i korupciji, a istovremeno otkriva zašto njegove pjesme nisu o politici ni ljubavi, već o životu.

Kroz razgovor nas vodi i u pravce kako zamišlja budućnost, dijeleći svoje viđenje i gdje u tom vizionarskom planu vidi umjetnu inteligenciju.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije