Podcast s Armom: Mirza Redžepagić i melodija života u ritmu flamenco jazza

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Mirza Redžepagić i melodija života u ritmu flamenco jazza
Foto: R. Kuduzović / Mirza Redžepagić i Arma Tanović Branković

U današnjoj epizodi Podcasta s Armom zaplovit ćemo, uz zvuk gitare, inspirativnom pričom o muzičkom putovanju Mirze Redžepagića, umjetnika, gitariste i muzičkog producenta.

U ovoj emotivnoj razmjeni, Redžepagić će s voditeljicom Armom Tanović Branković podijeliti svoje iskustvo naobrazbe na Berklee College of Music, gdje je magistrirao Contemporary Performance & Production. Doznat ćemo i kako mu je supruga poznata fotografkinja Aida Redžepagić, s kojom je, uz kćerku Fatmu, bio u Valenciji dok je studirao.

Čut ćemo priču o ocu, kolekciji ploča, flamencu i kad je počela ljubav prema muzici te kako je u muzičkoj školi od harmonike došlo do gitare. Otkrit ćemo i kako je dobio stipendiju za Španiju, gdje je istraživao dubine flamenco umjetnosti i kako je ta avantura oblikovala njegov muzički identitet, ali i kakav je sistem muzičke edukacije na ovim prostorima.

Priča nam o saradnji s Ninom Ćorić, flamenco pjevačicom, čut ćemo i singl Breeze of Delight, te doznati da njegov album izlazi krajem maja, koji će promovirati koncertna turneja po regiji.

Redžepagić otkriva svoju strast prema pedagoškom radu, iskustva u Muzičkoj školi i zašto je odlučio krenuti drugim muzičkim putem te koliko mu nedostaju učenici. Saznajte više o Mirzinim glazbenim kreacijama za teatar, uključujući muziku za predstavu Osramoćeni Dine Mustafića, te kako teatar obogaćuje njegov umjetnički izraz.

Kroz razgovor, Mirza dijeli svoje trenutne muzičke inspiracije, ističe važnost sinergije umjetnosti te odgovara na pitanje kako roditelji mogu sačuvati djecu od negativnih muzičkih utjecaja.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije