Cijelu sedmicu nije niti jednom sjeo: Promjene na njegovom tijelu su ga zaprepastile

0
Radiosarajevo.ba
Cijelu sedmicu nije niti jednom sjeo: Promjene na njegovom tijelu su ga zaprepastile
FOTO: Društvene mreže / Promjena tijela nakon sedam dana bez sjedenja

Između cjelodnevnog sjedenja za radnim stolom, opuštanja u automobilu na putu kući i dugih sati na kauču gledajući TV, veliki dio vremena provodimo u sjedećem položaju.

Međutim, kada razmislite o negativnim zdravstvenim posljedicama predugog sjedenja, možda ćete se odlučiti ugledati na Lucasa B, poznatijeg kao 'pigmie' na YouTubeu, koji je odlučio stati na kraj ovoj navici... doslovno, piše LADBible

Lucas je odlučio provesti cijelu sedmicu na nogama. Ovaj američki youtuber, koji sebe naziva 'samoproglašenim kaskaderom i prosječnim glumcem', voli testirati granice svog tijela kroz neobične izazove.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Automobil udario dječaka na biciklu

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Automobil udario dječaka na biciklu

Od treniranja u odijelu s utezima mjesec dana, do preživljavanja na lavljoj dijeti 72 sata, Lucas je naviknut na ekstremne poduhvate. Međutim, stajanje sedam dana bez prekida bilo je izazov kojem nije mogao odoljeti.

Ipak, tokom eksperimenta, Lucas je naišao na neke neočekivane rezultate - uključujući jake bolove u nogama. Inspiraciju za ovaj izazov pronašao je u studiji koja je otkrila da jedan od četiri Amerikanca provodi više od 9,5 sati dnevno sjedeći. Za Lucasa, ta brojka zvučala je kao najgora noćna mora, pa je odlučio pokušati stajati cijelih sedam dana, čak i tokom korištenja WC-a ili vožnje automobila... što nipošto nije bio jednostavan zadatak.

Jedini trenutak kada bi si dopustio leći bio je za vrijeme spavanja, ali ostatak dana proveo je na nogama. Lucas je produktivno iskoristio svoje vrijeme, pa mu nije smetalo jesti, vježbati ili obavljati kućanske poslove stojeći, iako je sebi povremeno olakšao naslanjajući se na različite predmete. 

Kako su dani prolazili, želja za sjedenjem na kauču postajala je sve jača, a trećeg dana naišao je na ozbiljne poteškoće. Lucas je priznao da osjeća konstantnu potrebu za istezanjem koja mu je počela ometati san, dok su bolovi u nogama postali gotovo nepodnošljivi. Peti dan, Lucas je morao odustati jer više nije mogao izdržati. Kada pogledate fotografije prije i poslije, shvatit ćete koliki je utjecaj to neprestano stajanje imalo na njegovo tijelo.

"Za samo pet dana, pogledajte koliko sam pogrbljen dok stojim", rekao je Lucas, pokazujući zakrivljenost svoje kralježnice. Također je primijetio da su mu tetive koljena još uvijek napete, što je izazivalo probleme s gluteusima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije