Nakon ovog snimka više nećete željeti da pijete sokove: 'Gdje je tu voće?'

0
Radiosarajevo.ba
Nakon ovog snimka više nećete željeti da pijete sokove: 'Gdje je tu voće?'
Radiosarajevo.ba / Voćni sok

Vrećica s voćnim sokom može izgledati kao savršena užina za djecu u vrućim ljetnim mjesecima, ali nakon što vidite kako se stvarno proizvodi, možda ćete dvaput razmisliti prije nego što je ponudite svom mališanu.

Nedavni video objavljen na X-u prikazuje kako se pravi voćni sok i odmah je privukao pažnju. Video, koji je pregledan više od 250.000 puta, otkriva da pravog voća nema u procesu proizvodnje. Umjesto toga, u velikoj posudi se miješaju različite šarene tečnosti s velikim količinama šećera.

Nakon toga, pjena se izlijeva u pojedinačne vrećice, koje se zatim pakuju u kutije spremne za distribuciju. Ovaj prikaz nije ostavio dobar utisak na gledaoce, a mnogi su izrazili svoju frustraciju i obećali da će izbjegavati kupnju takvih sokova.

Advokat Novalića o akciji SIPA-e: "Žalosti saopštenje koje su javnosti ponudili predstavnici VSTV-a"

Advokat Novalića o akciji SIPA-e: "Žalosti saopštenje koje su javnosti ponudili predstavnici VSTV-a"

Jedan korisnik X-a komentirao je: "Ne vidim nikakvo voće, izgleda kao samo mješavina raznih tekućina." Drugi je dodao: "Ovo je kao dijabetes u vrećici." Mnogi su primijetili i nedostatak osnovnih higijenskih standarda u procesu proizvodnje, a jedan je korisnik čak prokomentirao: "Rukavice koje nose su prilično čudne."

Ovaj voćni sok, Swing brenda Hector Beverages, sadrži oko 19 grama šećera po pakovanju od 150 ml. Pitanje je koliko je stvarno zdrav takav industrijski proizvedeni sok.

Voćni sokovi često se prave od koncentrata, što je suštinski voćni sok iz kojeg je uklonjena većina vode. Prema Healthlineu, dodaju se različiti aditivi za poboljšanje okusa i produžavanje trajnosti. Iako je koncentrat voća prerađen više od sirovog soka, neki proizvodi su zdraviji od drugih.

Ako tražite zdraviju opciju, birajte sokove koji su 100 posto voćni koncentrat i koji sadrže samo prirodne voćne šećere. Naravno, šećer u umjerenim količinama nije problem, ali dobro je uvijek provjeriti sastojke na pakiranju prije nego što ponudite svojima ovu užinu, piše Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije