Prošetajte s nama Zemaljskim muzejom: Botanička bašta kao iz dječije mašte

2
Radiosarajevo.ba
Prošetajte s nama Zemaljskim muzejom: Botanička bašta kao iz dječije mašte
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Festival svjetlosti u Zemaljskom muzeju

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine 30. novembra prošle godine pokrenuo je akciju "Četvrtkom izlazim u Zemaljski muzej BiH", koja za cilj ima popularizirati posjetu Zemaljskom muzeju BiH tokom trajanja Festivala svjetla Sarajevo.

Pokrovitelj akcije, koja je prvenstveno usmjerena na mlade građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine, je UniCredit Bank.

Svakog četvrtka od 30. novembra prošle godine, do marta nove godine posjetitelji od 18.30 do 22 sata mogu uživati u raskošnoj svjetlosnoj postavci Festivala svjetla Sarajevo, ali i bogatstvima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. A najznačajnija kulturno-naučna institucija u Bosni i Hercegovini zaista ima mnogo toga za ponuditi svojim posjetiteljima.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Tako smo prohladne januarske večeri u četvrtak, 11. januara, odlučili prošetati čarobnom botaničkom baštom, a zahvaljujući našem fotoreporteru i njegovom objektivu, u šetnju vodimo i vas.

Portal Radiosarajevo.ba potrudio se da za svoje čitatelje prenese makar djelić šarene zimske atmosfere iz Botaničke bašte Zemaljskog muzeja.

Festival svjetla Sarajevo: Četvrtkom izlazimo u Zemaljski muzej BiH!

Festival svjetla Sarajevo: Četvrtkom izlazimo u Zemaljski muzej BiH!

Izlazak četvrtkom u Muzej namijenjen je posjetiteljima svih generacija, kako građanima, tako i turistima koji Sarajevo posjećuju u vrijeme zime, stoga ulaznica kupljena četvrtkom za Festival svjetla Sarajevo vrijedi i za obilazak muzejskih postavki.

Podsjećanja radi, Festival svjetla Sarajevo održava se u Zemaljskom muzeju BiH od 25. novembra 2023. do 1. marta 2024, a više informacija o događaju može se pronaći na Festivalsvjetlasarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije