Potvrdio Krivić / Sarajevo: Od petka povratak 480 studenata u studentske domove

04. 06. 2020. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Anis Krivić poručio je danas da su izvršene sve neophodne aktivnosti kako bi se omogućio bezbjedan povratak studenata u studentske domove, a koji su u proteklom periodu bili u funkciji karantinskog smještaja za prevenciju širenja koronavirusa u Kantonu Sarajevo.

Zavod za javno zdravstvo KS je dao kompletan materijal za budući rad studentskih domova, dostavljene su im detaljne epidemiološke preporuke Zavoda za javno zdravstvo koje tretiraju način povratka, trijažu i sam boravak studenata u studentskim domovima.

Postupajući po uputama Zavoda, Uprava studentskog centra je izvršila sve neophodne radnje, uključujući i dezinfekciju svih prostorija. Obavili su i anketu među studentima prema kojoj se već od sutra (petak 5. juna 2020. godine) očekuje povratak oko 480 studenata u studentske
domove u Nedžarićima i Bjelavama.

„Kako je Senat Univerziteta u Sarajevu donio zaključke po kojem će nastavni procesi na fakultetima biti nastavljeni od sljedećeg ponedjeljka (8. juni. 2020. godine), sretni smo što smo uspjeli na vrijeme reagovati i obezbijediti nesmetan naučno-nastavni proces na Univerzitetu u Sarajevu, a ovaj put je to na način da će se studenti već od sutra moći vratiti u studentske domove“, istakao je ministar Krivić.

NEMA KOMENTARA