Rudolph "zakrčio" centar Sarajeva: Japrak mi se najviše dopada

J. Ć.
Rudolph "zakrčio" centar Sarajeva: Japrak mi se najviše dopada
Jedan od trenutno najpopularnijih kuhara na svijetu, Rudolph van Veen kojeg gledaju milioni na kanalu 24Kitchen, stigao je u Sarajevo.
Sunčan dan i Rudolphova karizma privukli su i veliki broj mladih roditelja s malom djecom, koja su rado izlazila na scenu i asistirala poznatom kuharu.
 
Rudolph je demonstrirao načine na koje se mogu jednostavno napraviti slastice, osvrnuo se i na hranu koju je sinoć jeo na Baščeršiji - najviše mu se svidio japrak.
 
Sviđa  mu se sto je bosanska hrana "konkretna" da od nje moze dobro da se najede.

To je velika čast za poznati sarajevski restoran koji u glavnom gradu BiH otvara svoj drugi objekt u ulici Jelića. 

Zbog iznimno velikog interesa organizatori su odlučili napraviti pravi show za publiku na otvorenom, gdje su svi zainteresirani imali priliku vidjeti Rudolpha, te se fotografirati i dobiti autogram.

Rudolph van Veen holandski je kulinarski majstor i televizijski voditelj. U domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti postao poznat zahvaljujući emisiji Rudolph's Bakery koja se emitira na kanalu 24Kitchen.

U 27. godini života osvojio je SVH Master titulu kao najviše holandsko priznanje koje se može osvojiti. Rudolph je prvi ponio obje titule u Holandiji "Master Chef" i "Master Patissier", dok je osvajao nagrade na takmičenjima od Frankfurta i Sidneja, do Londona i Singapura. Sa četvoricom kolega slastičara, 1999. osnovao je Dutch Pastry Team koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije