Rudolph, popularni kralj kolača, dolazi u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Rudolph, popularni kralj kolača, dolazi u Sarajevo
/ Rudolph van Veen
Jedan od trenutno najpopularnijih kuhara na svijetu, Rudolph van Veen kojeg gledaju milioni na kanalu 24Kitchen, stiže u Sarajevo
To je velika čast za cafe-pekaru "Mrvica" koja u glavnom gradu BiH otvara svoj drugi objekat u ulici Jelića. Tim povodom, Rudolph će se Sarajlijama predstaviti 1. oktobra. 

“Ponosimo se činjenicom da je ovaj vrsni majstor svog zanata pristao biti naš gost i tako uveličati naše veliko otvorenje, koje pravimo zbog naših sugrađana kako bi imali nesvakidašnji događaj na kojem mogu ponesto naučiti, ali i probati neke od njegovih specijaliteta koje smo svi zajedno do sada mogli samo gledati na TV ekranima», istakla je Dina Ramić-Husomanović, vlasnica pekare Mrvica na Facebook stranici.
 
Ovo je, kako kaže, samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima ova cafe-pekara želi organizirati susrete sa kuharima svjetskog glasa kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti, a domaqćini nauče nešto novo i obogate svoju ponudu.

Rudolph van Veen holandski je kulinarski majstor i televizijski voditelj. U domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti postao poznat zahvaljujući emisiji Rudolph's Bakery koja se emitira na kanalu 24Kitchen.
 
 U 27. godini života osvojio je SVH Master titulu kao najviše holandsko priznanje koje se može osvojiti. Rudolph je prvi ponio obje titule u Holandiji "Master Chef" i "Master Patissier", dok je osvajao nagrade na takmičenjima od Frankfurta i Sidneja, do Londona i Singapura. Sa četvoricom kolega slastičara, 1999. osnovao je Dutch Pastry Team koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije