Prijavite se na 10. Evropsku sedmicu robotike i Noć istraživača

0
Radiosarajevo.ba
Prijavite se na 10. Evropsku sedmicu robotike i Noć istraživača
Oficijelni vizual / Evropska sedmica robotike i Noć istraživača

Pozivaju se istraživači, naučnici, učenici, studenti, škole, fakulteti i akademsko osoblje, udruženja i nevladine organizacije, kompanije, kao i svi ljubitelji nauke i robotike, da se pridruže u obilježavanju Evropske sedmice robotike i Evropske noći istraživača 2020. 

Evropska sedmica robotike (23. – 29. novembar) se održava desetu godinu zaredom širom Evrope, a ovogodišnja proslava je posebna jer će naša zemlja prvi put upriličiti centralni evropski događaj sa temom “Robotika za čovječanstvo”, saopćili su organizatori. 

Evropska sedmica robotike će se održati online te će omogućiti brojne sadržaje (sajmove, radionice, webinare, predavanja, eksperimente i takmičenja). Vođeni temom “Robotika za čovječanstvo”, cilj događaja je predstaviti pozitivne učinke robotike i tehnologije na svakodnevni život, ekonomiju i zdravlje, a naročito potencijale tehnologije za uspješnije savladavanje trenutnih globalnih izazova, najavili su organizatori.

Iako u nešto drugačijem obliku i prilagođenog sadržaja, Evropska sedmica robotike se po prvi put obilježava zajedno sa najvećom proslavom nauke u Bosni i Hercegovini i Evropi – Evropskom noći istraživača

Ovogodišnji slogan je Otkrijte neotkriveno

Evropska noć istraživača je tradicionalna proslava naučnih dostignuća i istraživanja koja više od decenije okuplja sve ljubitelje nauke. Evropska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu, u trajanju od novembra do kraja 2020. godine s centralnim događajem 27. novembra kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, takmičenja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti nauku i istražiti nepoznato.

Ukoliko se želite pridružiti i sudjelovati u aktivnostima, pokazati javnosti vaše izume i razmijeniti ideje za unapređenje i promociju robotike i nauke u Bosni i Hercegovini i Evropi, prijavite se: 

kontakt za Evropsku sedmicu robotike: events@euic.ba

Kontakt za Noć istraživača: nocistrazivaca@gmail.com

Evropska sedmica robotike je započeta 2011. godine nastojanjem Evropske zajednice robotike za unapređenjem razvoja društva robotike širom Evrope. Centralni događaj 2020. godine u Bosni i Hercegovini organizuju Udruženje BALKANFILM i Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa partnerima širom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije