Praznik za ljubitelje dobre kapljice: Otvoren 2. festival rakija i žestokih pića

Fena
Praznik za ljubitelje dobre kapljice: Otvoren 2. festival rakija i žestokih pića
Drugi festival rakija i žestokih pića "Salines Spirit Fest" otvoren je u petak navečer u hotelu "Tuzla" u Tuzli, u organizaciji UG Life styl.

Prema riječima organizatora festivala Harisa Dedića, svoje rakije i druga žestoka pića predstavilo je 30-ak proizvođača iz BiH, Hrvatske i Srbije, među kojima su se našli mali domaći proizvođači, ali i velike kompanije svjetski poznatih brendova žestokog pića.

Sve prati odgovarajuća gastronomska ponuda najboljih sireva Balkana, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

"Osim alkoholnih pića, izložena je i oprema za proizvodnju i skladištenje rakija i drugih žestokih pića. Da slikovito kažem, izloženo je sve od igle do lokomotive, ali kad su rakije u pitanju", izjavio je Dedić.

Osim izložbenog dijela festivala "Salines Spirit Fest" ima i takmičarski, pa će tako stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, iz Beograda i Sarajeva, ocijeniti uzorke, a proizvođačima dodijeliti priznanja.

Tokom festivala bit će upriličeno predavanje za samostalne proizvođače rakija, a govorit će se o najnovijim trendovima u ovoj vrsti proizvodnje.

"Nama i jeste cilj da edukujemo naše male proizvođače kako bi kvalitet svojih proizvoda podigli na još viši nivo", rekao je Dedić, dodavši da su pokrovitelji ove manifestacije Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle i Ministarstvo turizma, ugostiteljstva i prometa TK.

Festival rakija "Salines Spirit Fest" održava se u Kristalnoj dvorani hotela "Tuzla", a svečano ga je otvorio ministar turizma, ugostiteljstva i prometa Mirsad Gluhić, koji je izrazio zadovoljstvo što se u Tuzli održava manifestacija čiji je cilj promocija domaćih proizvoda od rakija, kao i proizvođača drugih žestokih pića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije