Solana Tuzla imala najbolji poslovni rezultat još od 1992. godine

Radiosarajevo.ba
Solana Tuzla imala najbolji poslovni rezultat još od 1992. godine
Foto: AS Holding / Solana d.d. Tuzla: Rekordna proizvodnja
Solana d.d. Tuzla, lider na tržištu soli u jugoistočnoj Europi, ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine najbolje poslovne rezultate od 1992. godine.

U ovom periodu zabilježeno je povećanje prodaje soli od 3.500 tona u odnosu na isti period lani, dok je izvoz porastao za 13 posto.

Na pozitivno poslovanje najviše je utjecalo povećanje prodaje na domaćem tržištu brandakuhinjske soli po kojem je Solana i poznata u pakovnju od 1 kg za čak 30 posto u odnosu na prethodnu godinu.

“Zabilježeno je i povećanje prodaje tabletirane soli od 24 posto gdje vidimo veliki
potencijal za dalje proširenje na nova tržišta”, navodi se u saopćenju Solane d.d. Tuzla.

Kvalitet je konačno došao do izražaja. Naša so i njena vrhunska svojstva najvažniji su razlog za ovakve rezultate. Također, moramo istaći da je povećanje investicija u godinama koje su iza nas doprinijelo kontinuiranoj i kvalitetnoj proizvodnji. Važno je da se rast prodaje bilježi kod svih gotovih proizvoda kako na domaćem tako i na ino tržištu. Dodatnim mjerama unaprijedili smo obim rada u službi i do 30 posto”, izjavio je direktor kompanije Solana d.d. Tuzla Bakir Smailagić.

Solana d.d. Tuzla: Rekordna proizvodnja - undefined

Smailagić: Napravili odličan posao         Foto: AS Holding

Ocjenjuje da su nova Uprava zajedno sa svim uposlenicima napravili odličan posao.

U periodu koji je pred nama u fokusu našeg poslovanja bit će dalje jačanje naše pozicije lidera na tržištu soli jugoistočne Europe po definisanim standardima kvalitete. Također, ulaganjem u razvoj i modernizaciju uz zaštitu okoline želimo podići energetsku efikasnost kompanije. Ipak, prioritet naše kompanije ostaje motivacija i obrazovanje naših zaposlenika, jer su oni temelj našeg razvoja i napretka”, kazao je Smailagić.

Uz povećanje prodaje a do sada poznatim tržištima Srbije, Makedonije, Kosova, Slovenije i Hrvatske, u zajedničkom nastupu sa bradnovima AS Holdinga ostvaren je plasman na nova tržišta kao što je Katar i druge zemlje Bliskog Istoka.

S tim u vezi, u Solani vide priliku da zadrže i povećaju učešće na tržištima na kojima su trenutno zastupljeni, sa fokusom u narednom periodu na zemlje EU.

“Izvoz je naša velika šansa. Kvalitet koji postiže naša Solana vrlo je rijedak i to inozemna tržišta posebno prepoznaju. Tuzlanska so je jedna - jedina, i kao takva osim tradiocionalnih tržišta u okruženju, s velikim očekivanjima idemo na osvajanje novih tržišta kao što su tržišta Dalekog i Bliskog Istoka, kao i tržišta europskih zemalja”, rekao je Smailagić.

Solana d.d. Tuzla je jedna od najstarijih kompanija u Bosni i Hercegovini i naša najstarija
prehrambena industrija.

Proces proizvodnje soli se odvija po principu tzv. “zatvorenog kruga”, čime je postignuta apsolutna zaštita od mogućih vanjskih utjecaja i onečišćenja.

Solana d.d. Tuzla: Rekordna proizvodnja - undefined

Solana d.d. Tuzla: Jedna od najstarijih firmi u BiH           Foto: AS Holding

Solana d.d. Tuzla je u svojoj 133 godine dugoj historiji bila i ostala sinonim za kvalitet.

Spoj tradicije i kvaliteta promaknuo je Solanu u istinskog lidera kada je u pitanju proizvodnja i prodaja soli kako na domaćem tržištu, tako i u regionu, dodaje se u saopćenju kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije