Pogledajte film Jara: O dobroj duši, o ljubavi, o Dženanu Memiću

Radiosarajevo.ba
Pogledajte film Jara: O dobroj duši, o ljubavi, o Dženanu Memiću
Foto: Radiosarajevo.ba / Sjećanje na Dženana

Sarajevsko šetalište Velika aleja, danas je zanijemila, ne čuje se ni topot konja koji vuku fijakere, čuju se samo uzdasi majke, sestre i oca ubijenog Dženana Memića.

Sud donio presudu u slučaju Dženan Memić: Seferovići nisu krivi!

Dženan je brutalno napadnut 8. februara 2016. godine dok je šetao sa svojom djevojkom, a sedam dana kasnije preminuo je u bolnici. Imao je 21 godinu.

Svi koji su govorili o njemu, kažu da je bio ono dobro dijete iz mahale koje je gledalo kako kome pomoći, koje nikome nije zlo učinilo.

Vrijeme prolazi, a tuga je sve veća, ostalo je puno stvari koje je trebao da uradi, ostalo je puno toga što je planirao, ali je ostalo u zamrznuto u toj kobnoj februarskoj noći u Velikoj aleji.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba pokušala je da objedini uspomene njegovih najbližih, da prikažu ko je bio Dženan iza čijeg imena je ostalo stotine onih koji ne odustaju od potrage za pravdom, stotine onih koji glasno traže da krivci budu procesuirani.

O Dženanu govore sestra Arijana, otac Muriz, prijatelj Edin, efendija Asad Fočo i advokat Ifet Feraget.

Pogledajte kratki film "Jara - Sjećanje na Dženan Memića":

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije