KS / Sud donio presudu u slučaju Dženan Memić: Seferovići nisu krivi!

13. 01. 2020. u 14:21:00 M. R. S.

Shares: 3222

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena presuda.

Sud je i danas presudio - Seferovići nisu krivi!!!

Seferovići su prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Na ročištu održanom u petak, 10. januara, vještak medicinske struke Vlado Marković je istakao da su povrede na tijelu Memića izazvane tupim udarcem.

Ročište je bilo napeto. Na trenutak je i prekinuto nakon što je članica Vijeća Silvana Brković-Mujagić napustila prostoriju, a prethodno je pravnom zastupniku porodice Memić Ifetu Feragetu poručila da „prestane prijetiti“. Ali, ročište je nastavljeno.

Drama na posljednjem ročištu u slučaju Dženan Memić

Optuženi i članovi porodice stradalog su na istoj strani, što je, i prema ocjeni odbrane, prvi put u jednom sudskom slučaju.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Njegov otac Muriz je ubjeđen da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo pak tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići, te su optuženi za izazivanje saobraćajne nesreće i da nisu pomogli povrijeđenom već su pobjegli sa mjesta nesreće.

NEMA KOMENTARA