Oglasilo se Tužilaštvo KS: Žalit ćemo se na oslobađanje Seferovića

Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Tužilaštvo KS: Žalit ćemo se na oslobađanje Seferovića
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo

"Nakon što dobijemo presudu u pisanoj formi, Tužilaštvo Kantona Sarajevo  uložit će žalbu na oslobađajuću presudu u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića". 

Najavljeno je to iz ove pravosudne institucije, nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu danas donio presudu po kojoj Seferovići nisu krivi za smrt Dženana Memića.

Sud donio presudu u slučaju Dženan Memić: Seferovići nisu krivi!

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena presuda. Sud je i danas presudio - Seferovići nisu krivi!!! Seferovići su prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.


Radi se o presudi u ponovljenom postupku ponovo, jer je Sud, podsjetimo, i prvostepenom presudom oslobodio Seferoviće, ali je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo tu presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije. Njegov otac Muriz je ubjeđen da je Dženan ubijen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije