Pitali smo Gashu Miladinović: Šta Bosanke nose ove sezone, šta je u trendu a šta nije?

2
N. Ć.
Pitali smo Gashu Miladinović: Šta Bosanke nose ove sezone, šta je u trendu a šta nije?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep jesenski dan u Sarajevu

Koja je vaša prva asocijacija na jesen i zimu? Vjerujemo da ćete svi pomisliti na kišu i snijeg, no mnogima ova godišnja doba jesu prava prilika da se pokažu u najboljem svijetlu.

O čemu je zapravo riječ?

Moda, trendovi, elegancija...sigurni smo da je procentualno u ovu priču uključeno više žena, no moglo bi se diskutovati.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Znate li onu staru poslovicu "svi mi svoje odijelo nosimo", a vjerujte da u tome ima istine. 

A, kakvi su u izboru svog stila ove sezone Bosanke i Bosanci, reći će nam naša sagovornica, stilistica, Gordana Gasha Miladinović.

Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati

Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati

Na pitanje da li dovoljno pratimo trendove, šta je aktuelno a šta nije, Miladinović za portal Radiosarajevo.ba kaže slijedeće: 

"Smatram da imamo sreće, jer u BiH se jako prate novi trendovi. Socijalne mreže, pogotovo Instagram i Pinterest uveliko su utjecale na porast svijesti o trendovima, a samim tim i na plasiranje istih. Moram napomenuti da ta pojava nije specifična samo kod nas, već je globalni fenomen.

Mnoge dame ove jeseni u modu su vratile francuske kapice i šešire, koje su vječiti klasici i nikada ne izlaze iz mode. Vjerujem da sve nas raduju hladniji dani kako bih svoj styling mogli upotpuniti sa detaljima koji odmah podignu svaki outfit. 

Teksas je uvijek klasik
Foto: Pexels: Teksas je uvijek klasik

Teksas je vječiti klasik

Također, tu je i teksas, također vječiti klasik. Originalno, ovaj materijal je izmišljen i namijenjen rudarima krajem 19. vijeka, postao je popularan kada su ga počele nositi filmske zvijede Marlon Brando i James Dean 50ih godina prošlog vijeka.

Jeans nikada neće izaći iz mode zbog svoje udobnosti, ali i bezbroj načina na koje ga možete koristiti ili stilizirati. Trenutno se nose  široki ili oversize modeli farmerki, velike jeans jakne ili moja omijena kombinacija - teksas na teksas. Tu bih pazila na nijanse plave boje.


Foto: Privatni album: Gordana Gasha Miladinović

Teksas može biti skroz opuštena kominacija uz duksericu ili može biti malo više poslovna uz recimo dobru bijelu košulju, crni sako i dobre crne čizme ili stikle", govori nam Miladinović.

Bitan je komfor

A, da li nam naše "moderno" doba dopušta možda i previše slobode kada je riječ o oblačenju, Miladinović navodi kako i danas ima situacija u kojima se čak žrtvujemo samo zbog komfora, tako da svi nosimo ono za šta smatramo da je nama najudobnije. 

Razgovor s povodom / Bosanka Emina Hadžić osvojila Hollywood: 'Ostanite vjerni svojoj strasti!'

Razgovor s povodom / Bosanka Emina Hadžić osvojila Hollywood: 'Ostanite vjerni svojoj strasti!'

"Nekako zaista živimo u vremenu koje 'dopušta' puno toga, odnosno imamo puno prostora za igru kroz odjeću. Bunde i kaputi svakako su ženstveniji u nekom klasičnom smislu, ali i futrovane jakne su tople i mogu se dobro stilizovati kao neki oversize momenat.

Svaka dama treba da bira odjeću onako kako njoj odgovara i onako kako ona misli da treba.

Bunde su u trendu
Foto: Pexels: Bunde su u trendu

Komfor je bitan onoliko koliko je osobi koja se oblači bitan. Svaka dama ponekad žrtvuje komfor za neki dobar look, što je također ok. Ili neko jednostavno uvijek bira komfor iznad svega. To je sve potpuno individualno. Ja

bih rekla da je sastav materijala koji oblacimo i stavljamo na kožu jako bitan i da je to nešto na šta bih obratila pažnju", kaže Miladinović za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije