Razgovor s povodom / Bosanka Emina Hadžić osvojila Hollywood: 'Ostanite vjerni svojoj strasti!'

5
D.S.
Razgovor s povodom / Bosanka Emina Hadžić osvojila Hollywood: 'Ostanite vjerni svojoj strasti!'
Foto: Privatni album / Emina Hadžić

Modna dizajnerica Emina Hadžić ostvarila je svjetski uspjeh odjevajući zvučna imena Hollywooda, a svoju karijeru iz studija u Londonu jednako uspješno gradi i u oblasti uređenja interijera.

Za portal Radiosarajevo.ba otkrila je kako izgledala saradnja s Cameron Diaz, Kim Kardashian, Milom Kunis, koliko je žrtvovanja potrebno da se postignu rezultati, ali i kakav bi savjet dala onima koji odluče krenuti njenim putem.

Radiosarajevo.ba: Kako je izgledao Vaš poslovni put i koliko je odricanja potrebno da se stigne u sam vrh?

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Emina Hadžić: Dizajnersku karijeru počela sam u modnoj industriji. To je bila moja prava ljubav. No, prijelaz s mode na dizajn interijera bio je izazovan jer sam morala naučiti nove vještine i izgraditi novu mrežu kontakata u sasvim drugoj industriji. Treba vremena da se afirmiram kao dizajner interijera. Ipak, predana sam i naporno radim kako bih stekla reputaciju. To je definitivno izazovno putovanje, ali zadovoljstvo i strast koju osjećam dok radim čini ga vrijednim truda.

Radiosarajevo.ba: Trenutno se bavite dizajnom enterijera. Kako izgleda Vaš radni dan?

Dizajnerica iz BiH sudjelovat će na Milan Fashion Weeku: 'Za posao koji volite nikada nije kasno'

Dizajnerica iz BiH sudjelovat će na Milan Fashion Weeku: 'Za posao koji volite nikada nije kasno'

Emina Hadžić: Moj dan obično uključuje raznovrsne dnevne zadatake. Započinjem ga pregledom projektnih planova, sastancima s klijentima kako bih dobila što više informacija o njihovim željama i potrebama, te izradom koncepta dizajna. Također, dosta vremena provodim u nabaci materijala i namještaja, koordinaciji s izvođačima i praćenju radova na projekima. Osim toga, često posjećujem prostore, prisustvujem sastancima s dobavljačima i radim na prezentacijama dizajna. Svaki dan je jedinstven i spoj je kreativnog rada, interakcije s klijentima i upravljanja projektima.

Radiosarajevo.ba: Bavili ste se modnim dizajnom. Možete li nam reći koliko su moda i dizajn enterijera povezani?

Emina Hadžić: Moda i dizajn interijera usko su povezani na nekoliko načina. Slijede trendove boja i stilske preferencije. Ono što je popularno u odjevnoj modi, često utječe na boje i uzorke koji se koriste u dizajnu interijera.

Radiosarajevo.ba: Vaše haljine naručivale su Cameron Diaz, Kim Kardashian, Mila Kunis... Koju bi saradnju izdvojili?

Emina Hadžić
Foto: Privatni album: Emina Hadžić

Emina Hadžić: Svaka moja saradnja s poznatim zvijezdama u Hollywoodu i svijetu bila je posebna i jedinstvena. Ne mogu izdvojiti jednu osobu kao najposebniju jer je svako iskustvo nosilo svoja sjećanja i kreativno ispunjenje. Saradnja s tim osobama omogućila mi je da svoje kreacije prikažem u različitim kontekstima i okruženjima, a svaka je saradnja imala šarm i značaj.

Radiosarajevo.ba: Kakvi su Vam planovi za budućnost? Imate li neki savjet za mlade koji se odluče krenuti Vašim stopama ?

Emina Hadžić: Moji planovi za budućnost uključuju nastavak rasta i razvoja kao dizajner interijera, preuzimanje uzbudljivih projekata i pomicanje granica dizajna. Takoder, u planu mi je još dosta toga o čemu neću zasad govoriti.

Moj savjet za mlade ambiciozne ljude je da ostanu vjerni svojoj strasti, budu otvoreni za učenje i prilagodbu, te da inspiraciju traže u različitim izvorima. Izgradnja jakih temelja i kontinuirano usavršavanje vještina je ključno u bilo kojem poslu. Umrežavanje i izgradnja odnosa također je veoma važna. I zapamtite, svako iskustvo, bilo to uspjeh ili neuspjeh, vrijedna je lekcija na vašem putu da postignete svoj cilj.

Emina Hadžić
Foto: Privatni album: Emina Hadžić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije