Moda ne poznaje godine: Ovo je osam trendy pravila za žene nakon 60. godine

1
Radiosarajevo.ba
Moda ne poznaje godine: Ovo je osam trendy pravila za žene nakon 60. godine
Foto: Pexels / Ilistracija / Žena

Koliko ste se puta zapitali da li je modna industrija okrenuta samo prema mladim i mršavim ženama i gdje svoje modne kombinacije za dan, ali i posebne prigode mogu kupiti žene u najboljim godinama? Koliko treba trošiti na svoje odijevanje uzmete li u obzir da nakon 60-te manje izlazit? A i ta se moda ciklički ponavlja pa neke komade koji su u trendu imate u svojem ormaru. Glavu gore, moda ne poznaje godine i svako od nas treba od nje uzeti ono najbolje!

Koja su pravila ponašanja za žene nakon 60 godina?

• Prvo na što morate obratiti pažnju je kvaliteta odjeće: prvenstveno odaberite prirodne tkanine i jednostavne krojeve koji će biti baza vašeg outfita. Tako ćete uvijek biti sigurne u vlastiti modni stil.

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

• Nosite li hlače neka budu dublje i s obaveznim detaljem/ gumom koja će lijepo pokrivati gornji i donji trbuh. Birajte modele u ne bojama ili trendy smeđe i sive.

• Suknje odaberite ovisno o građi: duže modele koji se lagano šire od koljena do sredine lista ukoliko ste viši, a ravne modele koji prate liniju tijela ukoliko ste niži. Kod za niže građene žene treba pripaziti na donje rubove. Uvijek će bolje pristajati modeli koji se na donjim krajevima sužavaju. Ono što trebate izbjegavati su vrećasti modeli, previše kratke suknje i jake boje. Neka donji dijelovi budu baza.

Stilista tvrdi: 'Čim pređu pedesetu godinu, žene bi se trebalo ovako oblačiti'

Stilista tvrdi: 'Čim pređu pedesetu godinu, žene bi se trebalo ovako oblačiti'

• Gornji dijelovi neka budu u vama dragim ili pripadajućim bojama. Bez obzira što ste u 60-tim nosite boje. One će biti najbolji podizači raspoloženja i cjelokupnom će oufitu dati modni štih.

• No, pazite da ne pretjerate s bojama: dopuštene su najviše tri boje u odijevanju za dan i dvije za večernje prigode.

• A sad se vratimo na krojeve: gornji dijelovi trebaju biti krojeni tako da ne ocrtavaju rublje i da dužina odgovara građi tijela. Žene koje imaju jači gornji dio tijela trebaju odabrati tunike zvonolikih krajeva koje dolaze do sredine bokova.

• Volite li košulje pazite da se dugmići lijepo zatvore i da se ne pojave rupice na području grudi. Dogodi li se to, sve možete ublažiti svilenom maramom. Sitnijim ženama pristaju tunike s dodatnim ukrasima kao što su trakice, perlice ili mali volani.

• I za kraj, ne zaboravite detalje. Modno je pravilo da žene u ovih godinama trebaju nositi kvalitetne modne detalje: kožnate torbe koje se nose preko ramena, remenje široko do 7 centimetara kojim se razdvoji gornji i donji dio tijela, svilene marame koje se mogu vezivati na razne načine, piše Modnialmanah.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije