Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati

0
Radiosarajevo.ba
Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati
Foto: Screenshot/Instagram / Ilustracija

Od načina šminkanja i odijevanja, preko transformacije frizure, mnogo je tehnika kojima možete 'skinuti' godine.

Kad je riječ o modi, prvi savjet stilistice je da nakon 50. godine izbjegavate tzv. 'oversize' (prevelika, široka) odjeću. To ne znači da se trebate odreći udobnih komada, ali ih kombinujte na pravi način.

"Ovo ne znači odbaciti udobnu odjeću, samo se pobrinite da je uparite s laskavijim komadima. Kako biste izgledali mlađe, kombinujte udobnost sa stilom. Vrećasta, obješena odjeća neće vam učiniti uslugu i, bez ikakve definicije tijela, učinit će da izgledate starije nego što jeste.", objasnila je stilistica Deirdre Nicholas.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

"Za one koji vole nositi takve komade najbolja je opcija da ih spoje s nečim uskim. Naprimjer, široki džemper kombinujte s uskim trapericama ili hlačama", dodala je.

Također, savjetuje da u svom ormaru morate imati traperice koje će pridonijeti mladolikom izgledu, ali da ih odaberete na pravi način. Po njoj treba zaobići široke traperice i zamijeniti ih modelom na zvonce i uskim gornjim dijelom.

Tajni sastojak nalazi se u vašoj kuhinji: Doktorica otkrila stari japanski trik za mladolik izgled

Tajni sastojak nalazi se u vašoj kuhinji: Doktorica otkrila stari japanski trik za mladolik izgled

Deirdre ističe da je još jedna jednako važna stvar kod odijevanja samopouzdanje.

"Nemojte razmišljati o svojim godinama kada se oblačite! Ako iskreno možete stajati ispred ogledala, pogledati se u toj odjeći i pomisliti, 'Da, zbog ovoga se osjećam dobro i volim kako izgledam u ovome', onda samo naprijed!", istaknula je.

"Iznad svega, budite vjerni sebi. Nosite ono u čemu se osjećate sretno i ugodno - tako ćete zablistati", zaključila je Deirdre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije