Ovo su naljepše destinacije u BiH u kojima možete ljetovati

0
Radiosarajevo.ba
Ovo su naljepše destinacije u BiH u kojima možete ljetovati
Foto: Visit Jajce / Plivsko jezero

S obzirom na činjenicu da su s pandemijom koronavirusa uvedena brojna ograničenja, a mjere ulaska u najpoželjnije turističke destinacije i dalje stroge, našem stanovništvu jedna od preostalih opcija je da se okrenu domaćim turističkim potencijalima.

Istina, svi su se zaželjeli mora, plaža i egzotičnih destinacija, ali uzimajući u obzir činjenicu da je za ulazak u neke zemlje i dalje potreban negativan PCR, potvrda o preboljelom koronavirusu ili potvrda o primljenoj vakcini, nije loša ideja odlučiti se za ljetovanje u Bosni i Hercegovini.

Naša zemlja je, osim po prirodnim ljepotama poznata i po izrazito bogatom historijskom naslijeđu. Svake godine privlači ogroman broj turista, ali je pitanje znamo li cijeniti ljepote koje imamo.

Vodopad Kravice - undefined

Foto: Bis Tours

Među 40 bh. destinacija koje preporučujemo da posjetite ovo ljeto nalaze se Baščaršija, Prokoško jezero, Vrelo Bosne, Mostar, Plivska jezera u Jajcu, vodopadi Kravice, Kastel u Banjoj Luci, Nacionalni park Sutjeska, Jahorina, Bjelašnica, Stari grad u Travniku, Etno selo Međugorje, Nacionalni park Una, kanjon rijeke Tare, Eko kamp Ljekarice, Panonska jezera u Tuzli, Park prirode Hutovo Blato, Tvrđava Gradina u Tešnju te Stari grad Blagaj.

Vrelo Bosne - undefined

Foto: AA: Vrelo Bosne

Također, možete posjetiti i našu prašumu Perućicu, zatim spilju Vjetrenicu, Stari grad Počitelj, Kraljevu Sutjesku-Bobovac, Bosanska Troju – Gabela, piramide u Visokom, Dobojsku tvrđavu, Gradina Kamene kugle – Zavidovići, Park prirode Tajan – Zavidovići, kanjon rijeke Rakitnice, možete otići na more u Neum, na Treskavicu, na vodopad Skakavac, pješčane piramide u Foči, a to su i Rostovo, Bijambare, Park prirode Blidinje, Kozara, Stolac, Gornji Vakuf te Kula Husein-kapetana Gradaščevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije