Prag / Nova knjiga Bursaća predstavljena u Češkoj: "Sve postaje bajka. Privilegija je to"

04. 05. 2022. u 11:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U organizaciji Ambasade Češke u Pragu, sinoć je predstavljena nova knjiga uglednog novinara i kolumniste Dragana Bursaća "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici". 

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević Sopta na svom zvaničnom Twitter profilu objavila je ovu lijepu vijest i zahvalila se Bursaću

"Sinoć je u organizaciji naše ambasade u Pragu, predstavljena nova knjiga Dragana Bursaća "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici." Prepuna galerija Lastavica, odlična atmosfera i višesatni razgovor", napisala je Mlinarević uz nekoliko fotografija sa sjajne promocije.

Da je doček u Pragu sjajan, potvrdio je i Bursać na svom Facebook profilu. 

"Prag je toliko čudesan da riječi pod Zlatnim gradom kapituliraju! Sa mojim najdražim, sve postaje bajka. Privilegija je to, ljudi moji!", poručio je Bursać.

Podsjetimo, u knjizi se, koja je objavljena u izdanju ART Rabic iz Sarajeva, pored ostalog nalaze i Bursaćeve kolumne objavljene na našem portalu.

Bursaćeva knjiga "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici" zbirka je eseja o zlu i dobru. Njega, dobra, u Bursaćevom je tekstu, baš kao i u svijetu, ako nam je baš do prebrojavanja i vaganja - manje. No riječ je o dobru koje odbija da bude poraženo. Ime toga dobra je ljubav. O tom dobru govori Sveti Pavle u Prvoj poslanici Korinćanima: "Sada pak ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje, a od njih najveća je ljubav", napisao je poznati crnogorski pisac Andrej Nikolaidis.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)