TW / "Kada te život počasti - pa gledaš kako Bursać potpisuje posvetu Nuhanoviću"

19. 04. 2022. u 20:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Knjiga „Čekajući Dylana Doga u Srebrenici“, autora Dragana Bursaća, predstavljena je danas u Centru za kulturu u Sarajevu.

Kolumista i novinar Dragan Bursać je na pres-konferenciji prije promocije kazao da je ovo sublimat onih stvari koje on radi u posljednjih pet godina.

Povodom ovoga se oglasio i Dragan Mioković, penzionisani policajac koji je tokom opsade Sarajeva bio pripadnik odjeljenja za vršenje uviđaja najčešće smrtnih slučajeva uzrokovanih granatiranjem ili snajperskim djelovanjem sa položaja Vojske Republike Srpske (VRS).

"Kada te život počasti da gledaš kako Dragan Bursać potpisuje posvetu na svojoj knjizi Hasanu Nuhanoviću, prvo ti zaigra jabučica, a onda budeš ponosni Bosanac, po hiljaditi put blagoslovljen pripadanju pravoj strani", napisao je Mioković na Twitteru.

Podsjetimo, Bursać je danas tokom konferencije za novinare o knjizi rekao:

"Postojale su kolumne i prije toga, postoje kolumne koje se rade sada i nisu stigle da uđu u knjigu. Nisam sam domislio to kako da grupišem ove kolumne, kako da ih uradim.

Razgovarao sam s dragim ljudima, s prijateljima, i oni su mi rekli da to izdjelimo na neka tri dijela - priče o herojima, priče o ljudima koji su uspjeli spasiti ljudske živote; priče o ljudima, na žalost, koji su danas zvijezde, a to su ratni zločinci i njihovi zločini, a ima i jedno poglavlje o ljudskosti, o fenomenu ljudskosti u ratu".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA