Muriz i Davor uoči 11. septembra: Zajedno na pravoj strani - istine i pravde

10
I. S.
Muriz i Davor uoči 11. septembra: Zajedno na pravoj strani - istine i pravde
FOTO: Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Davor Dragičević

Pod sloganom "Za Dženanovu i Davidovu pravdu, za sigurnost vaše djece" u glavnom bh. gradu će se 11. septembra održani protesti zbog i dalje nerješenih slučajeva stradanja mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Sudbina ovih mladića nijednog građana u BiH i regionu nije ostavila ravnodušnim, a njihovi roditelji nikada nisu dozvolili da ovo ostanu tek jedni više nerješeni slučajevi koji zauzimaju mjesto na policama u bh. pravosuđu.

Borba Davora Dragičevića i Muriza Memića može se opisati jednom riječu - lavovska, a odustati neće sve dok se ne saznaju odgovorne za to što njihovi sinovi danas ne mogu popiti jutarnju kafu sa njima.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

"Pozivam građane da budu 11. septembra na jedinoj strani, a to je istine i pravde. Proteklih godina smo Muriz i ja izgovorili neke teške riječi, ali tačne, to se i pokazalo. Nalogodavci ubistava su i dalje na slobodi zbog podrške vlasti i krajnje je vrijeme da se to promijeni, te da se svi pohapse. Država mora smoći snage da dokaže da pojedinac nije jači od države i da niko nema pravo oduzeti život, bez obzira ko mu je otac, babo, ćaća...", poručio je Dragičević za Radiosarajevo.ba.

Pojasnio je kako su njegove i Murizove riječi potvrđene, te da "rješavanjem oba ubistva pravosuđe može vratiti povjerenje građana i zaustaviti sunovrat države".

"Dok god su ubice i nalogodavci na slobodi - niko od nas neće biti siguran", rekao je Dragičević.

Memić je također pozvao sve građane da im se pridruže u subotu kako bi se "ukazalo na kriminal i korupciju u našoj zemlji".

"Ja i Davor ne možemo vratiti naše sinove, ali sutra se isto ovo može desiti svakome od nas... Mi smo dokazali da je istina sve što smo govorili ove godine, da su se naše tvrdnje pokazale istinitim... zato građani trebaju doći 11. septembra - jer se ovo može desiti bilo kome", poručio je Memić za Radiosarajevo.ba.

Protesti će biti održani 11. septembra s početkom u 13 sati ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije