Memić poručila Sarajliji: Sjećate li se slučaja Mahira Rakovca? Vi me i ne gledate...

9
Radiosarajevo.ba
Memić poručila Sarajliji: Sjećate li se slučaja Mahira Rakovca? Vi me i ne gledate...
FOTO: Screenshot / Sarajlija/ Memić

Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića i predstavnica Naroda i pravde, obratila se prisutnima u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Sjećate li se slučaja Mahira Rakovca? Njeogva majka je obolila od tuge i nemoći da se izbori protiv sistema. Njegov očuh je umro, a i njegova majka. Ostao je Mahir kojeg se tek poneko sjeti, a tada nastane šutnja jer smo svi jednim dijelom odgovorni što Mahir nije dobio pravdu.

Ali, sistem je najviše odgovoran - pričam o državi, institucijama, kao Tužilaštvo KS. Išlo se na to da se uzme vrijeme i nama, ali nećemo se umoriti. I da ne bude nas, bit će onih koji su uz nas, to smo vam davno rekli, ali nismo vam vjerovali. 

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Mnoge druge porodice nisu imale tu mogućnost i podršku. Ni hrabrost. Možda građani nisu svjesni koliko su dobili ovom našom borbom. Možda se neke od mojih kolega neće složiti sa ovim načinom komunikacijom.

Ali, dokazali smo da vaše Tužilaštvo - ili je puno neznalica ili je namjerno institiralo na optužnici... to nisu samo riječi. Svih ovih godina smo se vodili samo dokazom koji govore vlastitim jezikom. Neke sam ponijela", rekla je Memić

Ponijela je, između ostalog, crtež sa mjesta smrti na kojem piše da je "ubistvo".

"Vi me i ne gledate i ne slušate, vjerovatno vam i nije bitno, tako se ophodite već godinama prema nama. Ukrali ste nam još tri godine našeg vremena", navela je Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije