Memić i Feraget nakon presude Seferovićima: Ovo je vrisak do neba, postupak ide...

0
Radiosarajevo.ba
Memić i Feraget nakon presude Seferovićima: Ovo je vrisak do neba, postupak ide...
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Prve reakcije nakon presude Seferovićima

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine oslobodio je danas Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju "Memić".

To je bio treći put da se razmatrala presuda Kantonalnog suda u Sarajevu. I u obje prethodne presude Seferovići su oslobođeni. Bili su optuženi za smrt Dženana Memića u ilidžanskoj Velikoj aleji u februaru 2016. godine.

Nakon ročišta, presudu su komentirali Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, i Ifet Feraget, advokat porodice. 

"Nakon pet i po godina agonije, ovo je konačno okončano, uvreda. Tvrdnje Tužilaštva me vrijeđaju pet i po godina, nije mi žao što sam rekao Vladi Miškoviću. Doktor Žujo je rekao svoje, ali ovo je kraj. Postupak ide dalje za organizirani kriminal. Svi znamo da se saobraćajna nesreća nije desila. Federalno Tužilaštvo ne stoji iza Vlade Miškovića, ovo što je rekao su njegove riječi", poručio je Memić. 

Advokat Feraget je naglasio da zajedno biju ovu bitku. 

"Ono što sam mu rekao prije pet godina to će se desiti u 13 sati u utorak. Mislim da bi ovo sve trebalo snimiti, ponoviti i na svim Pravnim fakultetima pokazati šta ne treba raditi. Nalazi vještaka su potvrdili ono što mi govorimo, Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći. Ovo je vrisak do neba. Ovo je koštalo milione maraka, ovo nam nije trebalo", kazao je Feraget. 

Naglasio je kako ne postoji nijedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića povezao sa ubistvom Dženana i kako je to sve samo urađeno. Naglasio je kako je ovaj postupak potvrda kriminala jednako kao i za Davida Dragičevića

"Ovo je veliki poraz za državu i sramota. Ako je cijena licenca, ja ne moram biti advokat u ovakvoj državi. Nikad se nije desilo da postupak traje pet godina, toliko stvari je izašlo na vidjelo i da presuda bude oslobađajuća. Kao što kažu, put do pakla je popločan dobrim namjerama. Ja Ljubi Seferoviću ne vjerujem ni jednu riječ", kazao je Feraget. 

S druge strane odbrana je poručila da se konstantna borba isplati i da je ovo ispravna presuda. 

Za sutra, 28. jula najavljena je nova pres konferenija koja će se održati u 11 sati u Hotelu Bosna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije